Objavljeno: 22.1.2023 10:00

ChatGPT s plačljivo različico

Za zdaj ChatGPT ostaja brezplačen, a poleg osnovne različice bo po novem na voljo tudi naročniška, ki bo stala 42 dolarjev mesečno. Od kod in zakaj tak znesek, v OpenAI niso pojasnili. Za zdaj zagotavljajo, da bo brezplačna verzija ostala na voljo.

Prav tako bo še vedno imela vse zmožnosti modela, ki se sproti nadgrajuje. Obljubljajo torej, da bo brezplačna različica znala vse tisto, kar bo na voljo v plačljivi. Razlike bodo v odzivnosti, saj bodo imeli odgovori plačljive različice prioriteto. To se bo pokazalo ob obremenitvah, ko bodo morali navadni uporabniki počakati na proste vire, medtem ko plačljiva različica hitro odzivna. Dodajajo še, da bodo razlike tudi v hitrosti izdaje novih funkcionalnosti. Te bodo v plačljivi različici na voljo prej.

Ko je OpenAI izdal "risarski model" DALL-E 2, se je odločil za kombiniran model - vsak uporabnik lahko mesečno izriše 15 podob, kaj več pa je treba plačati. Kot kaže je to precej uporaben pristop, zato se v to smer razvija tudi ChatGPT. A zdaj  bo treba počakati, saj za ChatGPT Professional obstaja celo čakalni seznam.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji