Objavljeno: 9.1.2007

CES 2007 - Največji dogodek na področju zabavne elektronike na svetu

Las Vegas, mesto blišča in greha, letos gosti že 40. CES, Consumers Electonics Show. Sejemska prireditev, na kateri se predstavlja 2700 izdelovalcev raznovrstne potrošne elektronike, je največji tovrstni dogodek na svetu. Dnevno ga obišče prek 70.000 obiskovalcev, ki si lahko ogledajo najnovejše izdelke, ki bodo krojili trg zabavne in potrošne elektronike v letu 2007.

Poleg samih izdelkov so ključnega pomena za prireditev tudi odmevna predavanja, ki jih vodijo nekatera največja imena iz sveta računalništva. Skozi dobro pripravljena in obiskana predavanja govorci izrazijo mnenje o tej ali oni trenutno aktualni zadevi v svetu računalništva in elektronike. Tako je že dan pred uradnim začetkom prireditve, ki sicer traja od 8. do 11. januarja, svoj govor imel Bill Gates, prvi uradni dan pa mu bodo sledila imena, kot so Ed Zander (Motorola), Michael Dell (Dell). V torek pa bodo svoj govor imeli Olli-Pekka Kallasvuo (Nokia) ter John Chambers (Cisco systems), katera se bomo udeležili tudi mi.

Nekateri izdelki, ki so jih v preteklosti prvič predstavili ravno na tej prireditvi, so pomembno zaznamovali vsakdanje življenje praktično slehernega posameznika na svetu. Za predstavo omenimo, da je vsem dobro znani videorekorder (VCR) luč sveta ugledal prav na CES-u leta 1970. Tudi njegov naslednik, DVD, je bil leta 1996 prvič predstavljen na tej prireditvi. Na letošjem CES-u pa je udarna novost DVD predvajalnik izdelovalca LG, ki kot prvi na svetu podpira predvajanje tako HD DVD kot tudi Blu ray medijev. Ali to pomeni začetek konca vojne proizvajalcev za naslednika DVD-ja, pa bomo še videli.

V naslednjih nekaj dneh se bomo dnevno javljali iz Vegasa in vas sproti obveščali o dogodkih in izdelkih na CES 2007.

www.cesweb.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji