Oglasno sporočilo
Objavljeno: 29.6.2021 10:58

Celostna GRC-rešitev IBM OpenPages with Watson®

Popolnoma integrirana platforma za upravljanje, upravljanje tveganj in skladnosti.

Večina podjetij si, da bi se izognila visokim globam zaradi neskladnosti svojega načina poslovanja in pripadajočih tveganj, prizadeva na novo opredeliti svojo strategijo upravljanja, tveganja in skladnosti, to je t. i. GRC (Governance, Risk Management, Compliance).

Odgovor na svetovne trende so platforme naslednjih generacij, ki lahko konsolidirajo dejavnosti GRC in pomagajo pri spopadanju s pritiskom ob višjih in strožjih kaznih.

Da bi se spopadli s hitrimi spremembami predpisov in izognili visokim kaznim, je večina finančnih institucij posodobila svoje sisteme upravljanja GRC ter iz tega naslova vpeljala več orodij in okrepila interno delovno silo. Vendar ali je to res pomagalo? Presenetljivo je, da ta zvišana raven naložb v tehnologijo GRC za finančna podjetja ni naredila veliko. Podjetja si morajo še vedno aktivno prizadevati za upravljanje skladnosti s predpisi in z notranjimi politikami.

Kako pa te sodobne zagate rešujejo podjetja, ki so pri tem najuspešnejša?

Z rešitvijo IBM OpenPages with Watson®. To je celovita rešitev GRC, ki je usmerjena k uporabniku in bo v celotni organizaciji spodbujala popolno sodelovanje v GRC-dejavnostih, tj. na vseh ravneh in med vsemi entitetami in ne samo posamezne elemente življenskega cikla regulativnih sprememb, s samo izbranimi postopki ali predpisi o tveganju. Ta rešitev združuje vse GRC dejavnosti pod enim dežnikom z namenom učinkovitejšega upravljanja, kar pa drastično zmanjšuje čas in napore, potrebne za izvajanje GRC-dejavnosti ter poenostavlja GRC-odgovornosti in varnosti v vseh oddelkih vsakega podjetja.

Uporaba umetne inteligence (UI)

GRC-pobude tradicionalno temeljijo izključno na zaščiti podjetij pred odgovornostjo, vendar se je pomen GRC postopoma povečeval in vpliv neskladnosti danes ni omejen le na zajetne globe, temveč tudi na samo verodostojnost trga, zaupanje strank in zainteresiranih akterjev. Podjetje, ki ima robustno, integrirano GRC-rešitev s podporo umetne inteligence, lahko izboljša agilnost, preglednost in skladnost. Strojno učenje in tehnologija UI služita za ustvarjanje dejanskih vpogledov, ki jih je mogoče izkoristiti za upravljanje ključnih vidikov GRC-dejavnosti.

S tem se odpravlja ročni postopek pregleda organizacijskih shem in drugih preglednic. Nadomešča ga programska oprema, ki temelji na jeziku ali pravilih za samodejno razumevanje besedil in zagotavlja pravočasen, večravninski vpogled v mogoča tveganja in skladnost. Organizacije s tovrstno GRC-rešitvijo imajo konkurenčno prednost v preprečevanju večjih incidentov.

Zagotavljanje enotne vizije

IBM OpenPages with Watson® je edina integrirana GRC-rešitev na trgu, ki jo poganja umetna inteligenca in zagotavlja propustnost ter vpogled v tveganja, ki zajemajo vse vaše poslovne enote, poslovne partnerje in dobavitelje. S tem se spodbuja sodelovalni pristop, kjer skladnost postane odgovornost celotne organizacije.

Glavne tehnične karakteristike in prednosti rešitve IBM OpenPages with Watson®:

  • ima uporabniški vmesnik, ki je enostaven za uporabo in osredotočen na posamezne naloge GRC;
  • UI, zmogljivosti NLP (Natural Language Processing) in ML (Machine Learning) so vgrajene v uporabniški vmesnik;
  • dinamične kontrolne plošče, grafikoni in dimenzijsko poročanje za analizo temeljnih vzrokov;
  • razširljivost na različne poslovne procese na področjih tveganj in skladnosti;
  • nemoteno povezovanje in združevanje podatkov s celovitimi IBM REST (Representational State Transfer) API;
  • integracija s ključnimi tehnologijami, kot sta IBM Cloud za hitrejšo dostopnost do podatkov in IBM Cognos Analytics za ključne vpoglede v podatke;
  • strateška partnerstva z družbami Promontory Financial Group, Thomson Reuters, Ascent,
  • Reg-Track, SecurityScorecard in Wolters Kluwer;
  • prilagodljiva arhitektura, ki podpira več kot 20 tisoč uporabnikov;
  • na voljo tudi v IBM Cloud Pak for Data.

IBM OpenPages with Watson® spreminja način dela strokovnjakov za tveganja in skladnost. Z odprtimi storitvami in s funkcionalnimi komponentami na razširljivi platformi, ki zajema operativno tveganje, tveganje modela, tveganje tretjih oseb, skladnost s predpisi, upravljanje IT, neprekinjenost poslovanja, notranjo revizijo, upravljanje politik in finančnega nadzora, rešitev IBM OpenPages with Watson ® ponuja celostni pogled na vse vrste odgovornosti, tudi regulativne odgovornosti v celotnem podjetju. Rešitev združuje zmožnosti Watsona za umetno inteligenco in strokovno znanje partnerskih podjetij ter pomoč pri sprejemanju bolj utemeljenih odločitev za upravljanje postopkov tveganja in skladnosti.

IBM OpenPages with Watson® omogoča organizacijam, da notranje politike in GRC-prakse povežejo z zunanjim regulativnim okoljem.

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z delovanjem in implementacijo omenjene rešitve se lahko obrnete neposredno na partnersko podjetje COMCOM, d. o. o., Idrija.

www.comcom.si

Plačnik oglasa je Alterna distribucija, d.o.o., Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji