Objavljeno: 5.10.2006

Canon tudi s televizorji

Canon in Toshiba sta se dogovorila, da bosta po večkratnem odlašanju v začetku leta 2008 končno začela z izdelavo ultra tankih televizijskih zaslonov ter poskušala ogroziti glavna akterja na tržišču - Matsushita Electric Industrial in Samsung Eletronics. Podjetji že razvijata novo vrsto zaslonov SED, ki naj bi bili tanjši in energijsko učinkovitejši tako od zaslonov s tekočimi kristali kot tudi od plazemskih.

Podjetji Canon in Toshiba sta sicer že pred časom ustanovili skupno podjetje SED Inc., ki bo skrbelo za razvoj istoimenskega tipa zaslonov (Surface-conduction Electron-emitter Display). Zasloni SED temeljijo na množici miniaturnih katodnih cevi, pri katerih vsaka katodna cev skrbi za prikaz ene pike na zaslonu. Prednost zaslonov SED v primerjavi s klasičnimi katodniki je tudi zelo svetla in ostra slika.

Canon in Toshiba sta podrobnosti o nadaljnjem sodelovanju najavila na največjem japonskem sejmu elektronike, kjer sta predstavila tudi 55-palčen zaslon HDTV. Podjetji želita primerno število zaslonov izdelati do začetka olimpijskih iger v Pekingu, ko se bo povpraševanje po televizorjih nedvomno povečalo.

www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji