Objavljeno: 28.4.2001

Canon odprl predstavništvo v Sloveniji

Canon, izdelovalec fotoaparatov, optičnih leč, video kamer, fotokopirnih strojev, tiskalnikov, digitalnih fotoaparatov in drugih podobnih izdelkov, je te dni odprl predstavništvo v Sloveniji, ki bo pokrivalo tako imenovano regijo Adria, kamor sodijo vsi trgi bivše Jugoslavije in Albanija. Kot je povedal Jure Culiberg, direktor Canon Adria, so se v krovnem podjetju Canon East Europe s sedežem v Avstriji odločili za odprtje nove podružnice zaradi velikega potenciala trgov bivše Jugoslavije, kar so pokazali tudi prodajni rezultati za lansko leto, v katerem je Canon imel na tem področju za kar 50 milijonov mark prometa. V letošnjem letu načrtujejo povečanje prometa na vsaj 60 milijonov mark.

Osnovna poslanstva podjetja Canon Adria bodo zagotavljanje visoke ravni tehnične podpore za svoje izdelke, pomoč prodajalcem in distributerjem Canonovih izdelkov ter lokalizacija samih izdelkov. Podobno kot podružnice drugih multinacionalk v Sloveniji, se Canon Adria ne bo ukvarjal s samo prodajo izdelkov, temveč bodo za to še naprej skrbeli domači distributerji.

Predstavniki Canon East Europe so izrazili pričakovanje, da bo delo podružnice pripomoglo k povečanju tržnih deležev, saj nekateri Canonovi v tej regiji dosegajo bistveno nižje tržne deleže kot drugje po svetu. Med najbolj šibke segmente sodijo fotoaparati, video kamere in optični tiskalniki, medtem ko na področjih fotokopirnih strojev, faksov in tiskalnikov Canon v regiji Adria že dosega pričakovane tržne deleže.

http://www.canon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji