Objavljeno: 13.1.2009

Canon: 50 let zrcalno-refleksnih fotoaparatov

Canon je objavil, da bo letošnje leto zaznamovala 50. obletnica Canonovih enookih zrcalno-refleksnih fotoaparatov (SLR). Canon proizvaja in prodaja zrcalno-refleksne fotoaparate od maja 1959, ko je na trg poslal aparat Canon Flex. Do danes je bilo prodanih več kot 50 milijonov Canon SLR-aparatov po vsem svetu.

Serija EOS je nastala leta 1987 z modelom EOS 650 in s sistemom objektivov EF (Electro Focus), pri katerem se fotoaparat in objektiv sporazumevata preko električnih kontaktov in ne mehansko, kot je bilo v navadi prej. Seriji fotoaparatov EOS in objektivov EF sta postali izredno priljubljeni, saj je po svetu prodanih že preko 40 milijonov objektivov EF. Neverjetno je tudi, da je bilo 10 milijonov objektivov proizvedenih v zadnjih treh letih, zahvaljujoč popolnem preobratu v fotografiji – s prehodom iz analogne v digitalno tehniko.

Najbolj je trg pretresel prihod EOS-a 300D septembra 2003. EOS 300D je bil prvi cenovno dostopni digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat, namenjen širokemu krogu uporabnikov, povzročil pa je pravo malo revolucijo. Profesionalni fotoaparati serije EOS-1 pa so postali delovno orodje večine svetovnih fotoreporterjev in športnih fotografov. Canon seveda nadaljuje z inovacijami. Novi EOS 5D Mark II je prvi fotoaparat, ki snema video v polni visoki ločljivosti Full HD in s tem odpira nove možnosti fotoreporterjem. Fotoaparati tako že postajajo pravi hibridi.

www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji