Objavljeno: 1.10.2009

Brezžično polnjenje za Dellov prenosnik

Končno, bi lahko dejali, spet prava inovacija v svetu prenosnikov. Pri Dellu so predstavili ultratanek model Latitude Z, katerega posebnost je brezžično polnjenje. V prenosniku poleg Intelovega domuje še Armov procesor, ki skupaj s posebno različico operacijskega sistema Linux (primarni operacijski sistem bo sicer Windows 7) omogoča skoraj hipen dostop do nekaterih funkcij takoj po zagonu računalnika.

Funkciji je ime Latitude ON, omogoča pa hipen dostop do spleta, e-pošte in dokumentov. Slednje omogoča nizkonapetostni ARM-procesor (Texas Instrument's OMAP 3430), ki skoraj hipno naloži preprosto OS-okolje, za naprednejšo uporabo ostalih funkcij pa je potrebno prenosnik pognati v klasičnem načinu, kjer se naložijo Windows 7.

Latitude Z je hkrati tudi trenutno najtanjši in najlažji prenosnik na svetu, ki je opremljen s 16-palčnim zaslonom, saj tehta vsega okoli 2 kilograma. Pri Dellu pa so poskrbeli za pravo novost na področju polnjenja baterij, saj to poteka indukcijsko, torej brezžično. V prenosnik je namreč vgrajena indukcijska podloga, ki pa še vedno zahteva, da prenosnik položimo na posebno bazno postajo. Nerazumljivo pri tem je, da je ta na voljo le za doplačilo, in to kljub temu, da Latitude Z stane nemajhna dva tisočaka ameriških dolarjev.

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji