Oglasno sporočilo
Objavljeno: 3.11.2022 09:40

Brez XDR ste lahka tarča

Kibernetske varnostne rešitve XDR izboljšujejo zaščito pred zlonamernimi programskimi kodami in vdori. Vendar samo izbrane rešitve ob tem zagotavljajo tudi ustrezno odzivanje na zaznane grožnje.

  • Napredovanje in povečevanje števila groženj zahteva od organizacij več kot samo zaščito končnih točk.
  • Predvsem majhna in srednja podjetja nimajo ustrezne tehnološke zaščite, znanj in osebja zato so močno izpostavljena kibernetskim grožnjam.
  • Celovita tehnična zaščita za razširjeno odkrivanje in odziv na grožnje XDR skupaj z upravljanimi storitvami MDR organizacijam zagotavlja največ kibernetske varnosti za vloženi evro.

Kar 59 odstotkov odgovornih za informacijsko varnost je lanskoletni Forresterjevi raziskavi odkrilo, da so bili občutljivi podatki njihovega podjetja v predhodnem letu vsaj enkrat ogroženi. In to kljub povečanim naložbam v kibernetsko varnost.

Kako podatkovni znanstveniki ščitijo svoja informacijska okolja?

V podjetju Netica so z XDR-rešitvijo Cynet 360 ob primanjkljaju kadrov okrepili kibernetsko varnost. Več…

Pogostost in kompleksnost kibernetskih groženj ter vedno novi, še bolj izmuzljivi zlonamerni pristopi od podjetij zahtevajo, da dvignejo zaščito končnih točk na višjo raven. Številne zlonamerne kode in dejavnosti kibernetskih napadalcev namreč brez težav zaobidejo varnostne mehanizme na končnih točkah – tudi sodobnejšo zaščito za odkrivanje in odzivanje na grožnje na končnih točkah EDR (Endpoint Detection and Response)!

Skrbniki za varnost pridobijo z XDR-rešitvijo Cynet 360 popoln pregled nad dogajanjem v povezavi z datotekami, uporabniki, gostitelji in omrežjem.

Podjetja potrebujejo še bolj učinkovito zaščito, ki jo trenutno v največji meri dobijo z rešitvijo XDR (Extended Detection and Response). Ta nadgrajuje zmožnosti za odkrivanje in odzivanje na grožnje na končnih točkah z dodatno telemetrijo iz varnostnih in poslovnih orodij za spremljanje in analitiko delovanja omrežij, varovanje e-pošte, upravljanje identitet in dostopov, zaščito aplikacij v oblaku in podobno. Poleg tega XDR združuje napredne analitične zmožnosti, ki skrbnikom za informacijsko varnost omogočajo osredotočanje na najpomembnejše dogodke ter pravočasno odzivanje nanje.

Zakaj je Cynet 360 trenutno najbolj vroč XDR

Cynet 360 je trenutno edina poenotena in avtonomna platforma XDR, ki vključuje tako funkcije EDR kot tudi NDR (Network Detection and Reposne) in dodatno še upravljanje odkrivanja in odzivanja na grožnje MDR (Managed Detection and Response). Kritične funkcije tako vključujejo protivirusno programsko opremo naslednje generacije, analizo vedenja uporabnikov in entitet, analizo omrežnega prometa, obrambo pred prevarami ter inteligentne odzive na grožnje.

Že z vpogledom v posamezno varnostno opozorilo imajo na voljo celovito slika incidenta s potjo procesa, drevesom in podpis zlonamerne programske opreme, vključno z vsemi vključenimi uporabniki, napravami in komponentami.

Kot avtonomna XDR platforma vključuje orodja za avtomatizacijo preiskav in preprečevanje nenormalnega obnašanja datotek in uporabnikov. Skrbnikom omogoča popolno preglednost nad obsegom in temeljnimi vzroki napadov ter ponuja vnaprej pripravljene ter uporabniško nastavljive scenarije za odpravo posledic incidentov.

Cynet 360 poenostavlja forenzične preiskave kibernetskih incidentov in omogoča oblikovanje samodejnih postopkov za odpravljanje njihovih posledic.

Nimate strokovnjakov za odzivanje na grožnje – ni panike!

Ena od bistvenih prednosti Cynet 360 je storitev upravljanja odkrivanja in odzivanja na grožnje MDR. Ta storitev je popolnoma brezplačna in je na voljo vsem uporabnikom XDR-platforme Cynet 360.

Progresivno storitev MDR kot nadgradnjo XDR-rešitve izvajajo strokovnjaki Cynetovega varnostno operativnega centra, ki neprestano, 24/7 bdijo nad učinkovitostjo zaščite uporabnikov in odpravljajo posledice groženj.

Uporabniki Cynet 360 tako brez kakršnih koli dodatnih stroškov pridobijo spremljanje varnostnih obvestil in preiskovanje tveganih obnašanj v njihovih informacijskih na podlagi najnovejših podatkov o grožnjah z vsega sveta.

Več informacij: www.creaplus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji