Objavljeno: 15.12.2001

Boj za uporabnike elektronske pošte

Microsoftov strežnik za elektronsko pošto Exchange Server in odjemalec Outlook uporablja že ogromno število uporabnikov. Zato ni nič čudnega, če se drugi proizvajalci trudijo, da bi jim prevzeli vsaj del uporabnikov te donosne tržne niše. Samsung je prav tako nedavno presenetil s sporazumom z družbo Hewlett Packard, s katerim naj bi prevzeli nadaljnji razvoj poštnega strežnika OpenMail. Samsung ne skriva, da namerava izdelek spremeniti v tekmeca Microsoftovemu strežniku Excahnge Server, z dodatkom imenovanim Contact pa naj bi omogočili transparenten dostop do storitev strežnika za uporabnike odjemalca Outlook. Seveda z večjo stabilnostjo strežnika, ki bo deloval na strežnikih Unix.

Podoben korak načrtujejo tudi pri družbi Oracle, kjer pripravljajo dodatek za podatkovno bazo Oracle 9i, s katerim bo mogoče hraniti elektronsko pošte v podatkovnem strežniku in dostop do nje s pomočjo Microsoftovih odjemalcev. Tudi tu naj bi bil ključni razlog večja zanesljivost delovanja, obenem pa tudi večja stopnjevana razširljivost, kot pri Microsoftovemu strežniku.

Podjetje Ximian pa je lotilo zadeve z obratne strani. Predstavili so programski paket Evolution 1.0, ki predstavlja ekvivalenta paketa Outlook, le da deluje v operacijskem sistemu Linux. S pomočjo vmesnika Ximian Connector Exchange 2000 je namreč mogoče z odjemalcem Evolution dostopati do elektronske pošte in drugih podatkov v strežniku Exchange Server 2000. za naslednje leto načrtujejo tudi združljivost s starejšimi strežniki Exchange Server 5.5.

http://www.samsung.com

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji