Objavljeno: 17.10.2009

BlackBerry Storm2

Izdelovalec pametnih mobilnikov Research in Motion ne počiva na lovorikah in pridno snuje nove modele. Tako bomo še pred koncem leta lahko uživali vse možnosti mobilnih komunikacij, ki jih bo ponujal model BlackBerry Storm2 (tovarniška oznaka 9520). Tako kot njegov predhodnik, tudi Storm2 opušča klasično tipkovnico in stavi na velik zaslon, občutljiv na dotik.

Zaslon novinca bo meril kar 3,25-palca (8,26 cm) in bo postregel z ločljivostjo 360 x 480 točk. Največja razlika glede na predhodnika bo vsekakor zadeva operacijski sistem, saj bo na "dvojki" tekel BlackBerry OS 5 (na enki pa OS 4.7). Pri RIM-u pravijo, da je novi OS deležen več kot stotih izboljšav, ki bodo pripomogle k hitrejšemu delovanju naprave in višji kakovosti prikaza. Osvežen brskalnik bo tako hitreje izvajal javanske programe ter procesiral CSS.

Tudi po strojni plati je Storm2 dobil nekaj pomembnih novosti. Qualcommov procesor sicer še vedno teče s 528 MHz, zato pa je opremljen z dvojno količino pomnilnika. Inženirji so pametni mobilnik opremili še z zmogljivo baterijo kapacitete 1400 mAh, ki zagotavlja do 6 ur pogovorov ozr. 280 ur stanja pripravljenosti. Bodoči kupci modela BalckBerry Storm2 pa se bodo brez dvoma najbolj razveselili podpore brezžičnim omrežjem (802.11 b/g WiFi), saj je samo ta še manjkala štirifrekvenčnemu mobilniku, ki zmore delovati v vseh mobilnih omrežjih po svetu.

www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji