Objavljeno: 14.9.2017 01:00

Bitcoin je za bankirje prevara

Če je bilo doslej še nekoliko nejasno, kar si misli bančni sektor o Bitcoinu, je po izjavi direktorja največje ameriške banke, JP Morgan Chase, stališče bankirjev povsem nedvoumno: Bitcoin je finančna prevara.

Direktor tretje največje banke na svetu je na konferenci bankirjev v New Yorku zatrdil, da bo Bitcoin zagotovo pogorel. JP Morgan navaja, da je Bitcoin primeren (citirano), »le za prodajalce drog, morilce in ljudi, ki živijo na lokacijah, kot je Severna Koreja«. Hkrati je oznanil, da bo banka nemudoma odpustila vsakega zaposlenega, ki se ukvarja s trgovanjem z Bitcoinom. Na povedano lahko zlobno dodamo, da je tudi JP Morgan že "pogorel" - leta 2008 jih je s kar 12 milijardami dolarjev rešila ameriška država. In še - leta 2013 je banka plačala 13 milijard dolarjev kazni, zaradi zavajanja investitorjev.

Izjava je povzročila, da je vrednost Bitcoina v hipu zelo padla, potem ko je pred tem vrednost v letošnjem letu narasla za skoraj 350%.

Toda JP Morgan Chase ni edini, ki se je podal v boj proti Bitcoinu, zdi se, da se v to smer usmerja večina ekonomij in bančnih sistemov po svetu.

Angleška finančna agencija FCA (Financial Conduct Authority) je skoraj sočasno opozorila vlagatelje o špekulativnih aktivnostih, ki se dogajajo v zadnjem času v povezavi z izdajami kripto valut (ICO).

Še najbolj pa utegne na prihodnost Bitcoina vplivati poteza Kitajske, objavljeno je bilo, da naj bi v državi povsem prepovedala trgovanje oziroma nakup t.i. ICOjev (Initial Coin Offering). Nobena skrivnost ni, da so kripto valute priljubljeno sredstvo za pranje denarja oziroma odnašanje denarja iz države s strani kitajskih bogatašev, tako želijo kitajske oblasti imeti nekaj več nadzora nad tem področjem.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji