Objavljeno: 8.6.2000

Bank Austria Creditanstalt uvaja integrirano elektronsko bančništvo

Ljubljanska Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) je podpisala pogodbo za integrirano elektronsko bančništvo. Dobavitelj bo podjetje Halcom informatika d.o.o., ki svojo tovrstno ponudbo trži pod imenom e-bank.

BA-CA je postala deveta slovenska banka, ki uporablja sistem e-bank. Sprva, že 1. septembra, želijo komitentom ponuditi storitve domačega plačilnega prometa, mesec dni pozneje pa tudi mednarodni plačilni promet. Za sistem podjetja Halcom so se odločili izmed treh slovenskih ponudnikov na podlagi izkušenj izbranega partnerja in njihovih referenc ter stališča, da sistem e-bančništva za podjetje ne sme temeljiti izključno na internetu.

Prav tako jim je "bila bolj pri srcu" rešitev, ki temelji na tehnologiji IBM. Odločilno je vplivala tudi zanesljivost sistema, saj sistemska rešitev e-bank ni imela nenadzorovanih izpadov že od leta 1997.

Halcomove rešitve e-bank se že uveljavljajo tudi v tujini, Bank Austria pa to pot lahko še okrepi, menijo vodilni v BA-CA in podjetju Halcom informatika. Bančna skupina Bank Austria že od leta 1993 uporablja sistem e-bančništva Multicash, dobre izkušnje slovenske podružnice pa lahko utrdijo pot tudi v druge podružnice Bank Austria.

Odločitev o uvedbi elektronskega bančništva v BA-CA prihaja skoraj istočasno z reformo plačilnega prometa in prenosom tolarskih računov podjetij na poslovne banke, s čimer naj bi ta prehod svojim komitentom olajšali.

http://www.bankaustria.si

http://www.halcom.si

http://www.bankaustria.at

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji