Objavljeno: 21.6.2001

ArchiCAD 7.0

Podjetje Graphisoft je začelo s prodaje nove različice programskega paketa za računalniško podprto načrtovanje ArchiCAD 7.0. Glavne novosti nove različice so močno izboljšana orodja za spletno podprto skupinsko delo, realizirano s pomočjo vgrajene nove rešitve Project XChange. Ta je razširitev dosedanjih orodij za skupinsko delo TeamWork, omogoča pa nadzor delovnega postopka prek spleta. Project Xchange sestavljajo trije novi moduli, Publisher, Reviewer in Markup, ki zagotavljajo preprosto izmenjavo popravkov in revizij dokumentov med člani delovne ekipe.

Posebnost so orodja za označevanje popravkov v treh dimenzijah, kar je prvič narejen na tem nivoju. Project Publisher omogoča pripravo načrtov, pogledov in animacij za tisk, prenos z izmenljivim nosilcem ali objavo na spletu. Project Reviewer je modul napisan v javi, omogoča pa pregled načrtov ne glede na platformo in spletni brskalnik, medtem ko modul Markup omogoča preprosto združevanje sprememb v dokumente.

Novosti so tudi pri oblikovalskih orodjih. Lažje je na primer delo s kompleksnimi elementi, kot so kotna okna, tramovi in gredi. Čarovniki so v pomoč pri sestavljanju zidov in celo celotnih prostorov, za katere je treba vnesti le nekaj parametrov. Za fotomontaže, kjer 3D načrtom dodajamo fotografije je zdaj na voljo pogled s samodejno poravnavo, s katerim hitreje najdemo pravi zorni kot. Izboljšano je orodje za izdelavo pomožnih kontrolnih točk, določanje višin pa tudi povezavo z drugimi tipi dokumentov (na primer tistimi iz paketa MS Office).

Za lažji začetek dela se odslej ob zagonu programa prikaže okno s predlogami, lastne nastavitve in parameter delovanja pa lahko zdaj najdemo v paleti Favorites.

Z novim orodjem Construction Simulation je mogoče posameznim delom načrta dodati časovno komponento, s katero lahko nato simuliramo postopek gradnje skozi čas. Časovni potek je nato mogoče prikazati kot animacijo, podatke pa izvoziti v specializirane programe, kot je Microsoft Project. Nova verzija ArchiCADa deluje v okoljih Windows (98/ME/NT/2000) in operacijskem sistemu MacOS (od 8.6 do 9.1, kmalu tudi MacOS X).

http://www.graphisoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji