Objavljeno: 8.4.2013 01:00

Apple iTV in pripomočki

Ena večjih ugank v zadnjih mesecih je vprašanje, ali in kdaj bo Apple predstavil svoj prvi televizor. Po tem, ko se je pred časom govorilo, da je prihod televizorja, ki mu za zdaj pravijo iTV, predstavljen na naslednje leto, mnogi poznavalci in analitiki zopet navajajo, da je izid zagotovo v letu 2013.

Po zadnjih informacijah naj bi imel televizor 50, 55 in 60-palčne zaslone, morda ločljivost Ultra HD (4K) in cene med 1.500 in 2.500 dolarji. Toda največja inovacija naj bi bil daljinski upravljavec, ki mu pravijo iRing. Pravzaprav gre za napravico, ki jo na prst postavimo kot prstan in z vrtenjem krmilimo funkcije televizorja. Apple naj bi z njim še enkrat dokazal, da je mojster ko se tiče preprostosti uporabniških vmesnikov.

Druga novost naj bi bili posebni dodatni zasloni imenovani mini iTV. Cilj teh brezžičnih zaslonov je, da lahko programe in vsebine iz iTV spremljamo na malem prenosnem zaslonu prek brezžične povezave. V osnovnem kompletu naj bi bil priložen eden primerek, dokupiti jih bo mogoče več.

Apple iTV naj bi imel tudi posebej tesno povezavo z menda drugim prvencem, ki bo verjetno predstavljen v letošnjem letu – zapestno uro iWatch. Kakšna naj bi bila točno povezava med izdelkom sicer ni znano, a tisti, ki so videli demonstracije (o katerih ne smejo govoriti) so navdušeni.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji