Objavljeno: 17.10.2012

Apple iPad Mini prihaja 23. oktobra

Apple je predstavnikom tiska poslal vabilo na še eno predstavitev izdelkov za 23. oktober, na kateri naj bi po pričakovanjih analitikov predstavil manjšo različico priljubljene tablice z imenom iPad Mini. Novi iPad naj bi imel 7,85-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 768 pik in se bo boril za kupce v kategoriji, kamor sodijo denimo Google Nexus 7, Amazon Kindle Fire ter Samsung Galaxy Tab s 7-plačnim zaslonom.

Če je verjeti slikam cenika iz nemške verige Media Markt, naj bi bil novi iPad Mini tudi cenovno bližje dimenzijsko manjšim tekmecem. Popolna novost naj bi bil Apple iPad Mini s samo 8 GB velikim pomnilnikom, katerega cena naj bi znašala le 249 evrov, precej manj kot pri dosedanji različici tablic iPad in blizu temu kar za tablice zahtevajo pri Googlu in Amazonu.

Skupno naj bi bilo kar 16 različic novih iPadov Mini, v kombinacijah z 8, 16, 32 in 64 GB RAM, vmesnikom WiFi ali dodatnim vmesnikom 3G ter v črni oziroma beli izvedbi ohišja. Najdražja različica naj bi stala 649 evrov.

Vabilo pušča vtis, da je Apple dogodek taktično postavil le tri dni pred uradno predstavitev Microsoftovega okolja Windows 8 in predvsem cele male vojske tablic, ki bodo delovale na tej platformi, začenši z lastno tablico Microsoft Sufrace. Če bodo zgoraj navedene cene obveljale, bo novi, a manjši iPad Mini stal okoli 50 evrov manj kot primerljivo (vsaj po količini pomnilnika) opremljen Surface.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji