Objavljeno: 30.7.1999

AntiSniff proti vohunom

Podjetje L0pht Heavy Industries je predstavilo novo orodje za boj proti vdorom in vohunjenju v krajevnih omrežjih. Program AntiSniff je prvo tovrstno orodje, ki omogoča ugotovitev in določitev oddaljenega paketnega vohuna, računalniškega programa, ki nedovoljeno prebira podatkovne pakete v omrežju in s tem lastniku omogoča dostop do vseh podatkov, tudi najbolj občutljivih.

AntiSniff se od podobnih programov, ki vdore analizirajo predvsem na podlagi iskanja sumljivih vzorcev v omrežnem prometu, razlikuje po tem, da lahko z nizom različnih preizkusov ugotovi, ali je v omrežje in podatkovni promet priključen oddaljen računalnik, kar je korak naprej pri nedvoumnem določanju vdora. Program zna razpoznati tako nedejavne oddaljene računalnike kakor tudi računalnike v omrežju, ki imajo zaradi napak v programski opremi ali slabo nastavljenih programov dostop do nedovoljenih podatkov.

AntiSniff je trenutno na voljo kot razvojna različica za okolje Windows NT, kmalu pa bo na vrsto prišla tudi različica za operacijske sisteme Unix.

http://www.l0pht.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji