Objavljeno: 13.10.2010

Androidna tablica in Windows Phone 7 že v Sloveniji

Samsung Electronics je danes na tiskovni konferenci v Ljubljanskem Nebotičniku predstavil svojo aktualno ponudbo, kjer sta še najbolj izstopala telefon z novim Windows Phone 7 (Omnia 7) in tablica Samsung Tab, ki jo poganja Android 2.2, omeniti pa velja tudi novo generacijo telefona Wave s Samsungovim lastnim operacijskim sistemom Bada.

Novinarji smo se z vsemi napravami lahko tudi poigrali, vendar prekratko, da bi lahko na tej podlagi kaj bolj konkretnega zapisali. Prvi vtis s Tablico je, da je poslovenjena (!), nekoliko počasnejša od Appleovega iPada, manjša in prav nič cenejša (750 EUR, brez subvencije mobilnih operaterjev, ki si jih lahko obetamo). Da je manjša, je sicer lahko tudi prednost, saj 7 palcev diagonale lepo sede kar v žep, zaradi česar jo Samsung pozicionira kot poslovni izdelek, ki je lahko nenehoma z uporabnikom. Prvi vtis z Omnio 7 pa je, da je Windows Phone 7 enostavno drugačen. Briljira z grafičnimi efekti, za kaj več pa si bo treba vzeti več časa.

Upamo, da bomo lahko oba telefona (da, Tablico so, na pol za hec, predstavili tudi kot telefon) v kratkem preizkusili in se jim podrobneje posvetili.

www.samsung-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji