Objavljeno: 20.7.2023 10:00 | Teme: android

Android dobil svoj 'AirDrop'

Načini za prenos podatkov med androidnimi telefoni in osebnimi računalniki z Windows že obstajajo, a sedaj smo dobili uradno Googlovo rešitev. Po zgledu Applovega AirDropa je Google po več letih napovedi predstavil Nearby Share.

Beta verzijo je Google predstavil v začetku tega leta, sedaj pa je končna verzija nared. Nearby Share omogoča povezavo telefona z računalnikom, da lahko prenašamo različne datoteke (na primer slike). Domet storitve je okoli pet metrov.

Google s tem rešuje problem, ki je že rešen, a pravi, da enostavneje. Trenutno se morajo uporabniki ukvarjati z nalaganjem datotek v oblak ali pa uporabljati rešitve drugih proizvajalcev, denimo Microsoftov Phone Link. Večina proizvajalcev telefonov je takisto pripravila svojo programsko opremo, denimo Samsung za telefone Galaxy.

Za Nearby Share potrebujemo telefon z Androidom 6, torej je vgrajen v praktično vse današnje telefone. Na računalniku z Windows pa moramo prenesti aplikacijo za Windows 10 ali 11, nato pa vključimo Bluetooth in napravi se bosta našli.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

z.novak49 | 20.7.2023 | 16:34

Pri meni se napravi najdeta, prenosa pa ni mogoče obviti.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji