Objavljeno: 12.10.2009

AMD in CyberLink za pospeševanje aplikacij v DX11

Podjetji AMD in CyberLink, ki sta že doslej precej zgledno sodelovali, svoje razvojno sodelovanje še povečujeta. Napovedali sta namreč, da želita kar najbolj izkoristiti moč novih grafičnih procesorjev ter prihajajoče grafične knjižice DirectX 11, za poganjanje procesorsko intenzivnih nalog.

AMD bo v navezo seveda prispeval grafične procesorje novee generacije, ki so/bodo opremljeni s tehnologijo ATI Stream, katera omogoča polno izrabo API-vmesnika DirectCompute v operacijskem sistemu Windows 7. Skupaj z grafično knjižico DirectX 11, ki od arhitekture grafičnih procesorjev pričakuje še precej dodatnih funkcionalnosti kot tradicionalno premetavanje in senčenje poligonov, ki sestavljajo slike v sodobnih igrah, naj bi CyberLink svoje aplikacije napisal na kožo omenjeni kombinaciji strojne in programske opreme.

Cilj je jasen – CyberLink bo ob uporabi AMD-jevih grafičnih procesorjev ter knjižice DirectX 11 omogočil, da grafična kartica prevzame večino bremena pri računsko zahtevnih operacijah, kot so kodiranje videa, samodejno prepoznavanje obrazov, prepoznavanje in iskanje vzorcev v podatkih, video obdelava ... To bo bistveno pohitrilo izvajanje omenjenih opravil, ob navezi večjedrnih osrednjih procesorjev in večjedrnih grafičnih procesorjev pa je pričakovati tudi skoraj realnočasovno izvajanje nalog aplikacij, ki se je še pred kratkim zdelo nedosegljivo.

www.amd.com

www.cyberlink.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji