Objavljeno: 7.10.2009

Amazon Kindle tudi v Sloveniji!

Amazon je sporočil, da bo možno od 19. oktobra priljubljeni bralnik elektronskih knjig Amazon Kindle naročiti v več kot 100 državah sveta, med katerimi je tudi Slovenija. Obenem so tudi znižali ceno osnovnega bralnika s 6-palčnim zaslonom, ki v mednarodni različici stane 279 dolarjev oziroma preračunano okoli 185 evrov. Doslej je v ZDA osnovni Kindle stal 299 dolarjev, na voljo pa bo tudi različica samo za ZDA, ki bo odslej stala 259 dolarjev. Slovenski kupci bodo lahko Kindle naročili neposredno in najbližjih podružnic Amazona, denimo iz Nemčije ali Velike Britanije.

Kar je v celotni zgodbi zanimivo je trditev Amazona, da bo mogoče knjige tudi v ostalih državah sveta kupovati kar prek omrežij UMTS/GPRS, ki so partnerji ameriškega telekomunikacijskega velikana AT&T. Na spletni strani AT&T piše, da je partner v Sloveniji Si.mobil Vodafone. Predstavniki Si.Mobila, kot tudi drugih operaterjev v Sloveniji za zdaj o temu še ne vedo nič. Pri vsem je zanimivo, da Amazon za prenos kupljenih knjig in revij trdi, da bo ta brezplačen oziroma brez zaračunavanja dodatnega mobilnega prometa.

Za kupce izven ZDA je ta trenutek zaradi menjalniškega tečaja nakupovanja na ta način še posebej ugodno. Cene aktualnih knjižnih uspešnic tako na Amazonu znašajo med 8 in 10 evri, znatno manj kot papirne različice v knjigarnah. Amazon ima v ponudbi že čez 350.000 knjig v elektronski obliki in skoraj vse nove izide. Uporabniki lahko poleg tega prek vmesnika USB prenesejo v 2 GB velik vgrajen pomnilnik tudi lastne dokumente v zapisih PDF, DOC, HTML, JPEG, poslušati je mogoče tudi glasbo v zapisu MP3. Seveda brezplačno.

Dodatek: preverili smo pri vseh štirih naših mobilnih operaterjih (Mobitel, Simobil, Tuš Mobil in T-2), vendar o brezžičnih storitvah za Kindle ne vedo nič. Vsaj tako so nam zatrdili.

http://www.amazon.com/kindle

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji