Objavljeno: 8.10.2010

Ali Microsoft kupuje Adobe?

Uspeh družbe Apple bo morda sprožil novo združitev, skoraj zagotovo pa novo, tesnejše partnerstvo med družbama Microsoft in Adobe. New York Times poroča, da sta se nedavno sestala prva moža obeh družb, Steve Ballmer in Shantanu Narayen in na zasebnem sestanku razpravljala o možnosti skupne strategije na področju mobilnega računalništva, kar analitiki ocenjujejo kot obrabno potezo proti naraščajoči dominaciji družbe Apple na področju mobilnih naprav, kot so pametni telefoni in tablični računalniki.

Sodeč po več virih blizu obeh družb naj bi se družbi pogovarjali o različnih možnostih partnerstva, ne mizi pa je bila tudi možnost prevzema podjetja Adobe s strani Microsofta. Uradno predstavniki obeh družb sicer ne komentirajo vsebin zasebnih pogovorov, a podrobno branje kaže, da te možnosti nihče ni eksplicitno zavrgel.

Poznavalci sicer trdijo, da je Microsoft že pred nekaj leti resno razmišljal o prevzemu družbe Adobe, vendar so tedaj odnehali, saj so bili pod pritiskom protimonopolnih tožb. Danes so se razmere na trgu spremenile in obe družbi bi najbrž s skupnim delovanjem pridobili. Microsoft si na vse kriplje prizadeva, da bi dosegel večji uspeh na področju mobilnih naprav, Adobe pa je "izvisel" iz platforme iOS, saj Apple noče omogočiti združljivost s platformo Flash.

http://www.microsoft.com

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji