Objavljeno: 19.8.2006

Ali Amazon pripravlja trgovino z elektronskimi filmi?

Video je, da se Hollywood končno pripravlja na možnost prodaje aktualnih filmov v digitalni obliki. Sodeč po pisanju spletne strani Kokogiak.com naj bi se Amazon.com, sicer največji spletni trgovski center, pripravljal na začetek prodaje filmov, ki jih bodo lahko uporabniki gledali na svojem računalniku takoj po prenosu prek interneta. Amazon je v ta namen razvil svoj video predvajalnik, ki ga morda uporabnik prenesti in namestiti na računalnik za ogled filma. Avtorji spletišča Kokogiak.com so po naključju našli spletne strani, ki so bili javno dostopne, a nikjer objavljene, ki dokazujejo to pričanje.

Amazon je med tem sporočil, da ne namerava komentirati neobjavljene storitve, hkrati pa je bila večina spletnih strani, kateri slike objavljamo, umaknjenih iz javnega dela internetnih strani. Glede na naslov filmov, ki so bili objavljeni na teh testnih straneh, je Amazon.com dobil privolitev tudi glavnih studijev in možnost prodaje aktualnih filmov, kar je bila doslej velika omejitev podobnih internetnih servisov.

Analitiki menijo, da se Hollywoodski studiji pripravljajo za veliko akcijo pred koncem letošnjega leta, najbrž pa prodaja ne bo potekala ekskluzivno prek enega kanala. Skoraj zagotovo bo v akcijo vključen tudi Apple s svojim uspešnim servisom iTunes, ki ga bodo razširili s filmi, medtem ko serije ameriških tv postaj in glasbene video posnetke ponujajo že danes. Pri cenah ni nič določenega, čeprav nekateri viri blizu družbe Apple trdijo, da naj bi Apple filme prodajal po ceni 9,99 dolarja, s čemer pa se menda filmski studiji ne strinjajo. Ta cena je namreč še precej nižja od DVD filmov, kjer je povprečna cena na Amazonu približno 15 dolarjev.

http://www.amazon.com

http://www.kokogiak.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji