Objavljeno: 26.9.2006

Acer v Monte Carlu

Acer, četrti največji izdelovalec na trgu računalniške opreme, je minuli konec tedna na tiskovni konferenci v Monte Carlu obelodanil poslovne rezultate za prvo polovico letošnjega leta in predstavil nekatere svoje nove izdelke.

Čisti prihodki družbe so se glede na prvo polovico lanskega leta povečali za 10 % in sicer iz 95,5 na 106 milijonov dolarjev. Predsednik korporacije, Gianfranco Lanci, ki je dogodek odprl, je za prihodnje leto napovedal še večji vzpon, saj se podjetje namerava prebiti med prve tri proizvajalce računalniške opreme na svetu, zlasti z večjo usmeritvijo na trg domačih uporabnikov in manjših podjetij.

Novinarji smo si ob tem lahko ogledali tudi nekatere nove produkte, zlasti notesnike, zgrajene okoli Intelove tehnologije Core 2 duo. Omenjenih Intelovih procesorjev pa še vedno ne bomo ugledali v seriji notesnikov Ferrari. Ne po naključju, AMD je sponzor istoimenske ekipe formule ena. Novi ultralahki model Ferrari 1000, z 12-palčnim zaslonom, ki je pravkar ugledal trg, se ponaša s procesorjem AMD Turion 64 X2 in grafičnim procesorjem ATI Radeon Xpress 1150, s 512 MB pomnilnika. Veliko pomanjkljivost, prenosnik nima vgrajene optične enote, pa bodo popravili do začetka prihodnjega leta. Na posebno vprašanje naše revije, ali bodo dali prednost tehnologiji Blue ray ali HD DVD, pa je Lanci odgovoril, da bodo počakali na ustalitev standarda, po njegovem osebnem prepričanju, pa HD-DVD nudi precej več prednosti njihovim kupcem.

Sicer pa se je Acer podal tudi na trg ultramajhnih namiznih računalnikov. Veriton 1000, ki bo v ZDA naprodaj oktobra, bo zasedel le tri litre prostornine, je popolnoma pasivno hlajen, njegova strojna oprema - Intel Core 2 duo procesor, do 400 GB trdega diska in 2 GB pomnilnika - pa bo omogočala takojšnjo namestitev Oken Vista.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji