Objavljeno: 24.11.2010

Acer predstavlja tablice in ... presenečenje

Acer je na posebnem dogodku v New Yorku predstavil paleto novih tabličnih računalnikov, ki bodo prišli v prodajo naslednje leto. Kljub temu tablice niso bile glavna zvezda dogodka. Ta čas je pripadala nenavadnemu prenosniku z imenom Iconia, ki premore kar dva 14-palčna zaslona, oba občutljiva na dotik.

Eden od obeh zaslonov lahko deluje kot nadomestna zaslonska tipkovnica, ki jo prikličimo preprosto tako, da na zaslon položimo vse preste obeh rok. Če to naredimo le z eno roko pa prikličemo poseben uporabniški vmesnik za brskanje po večpredstavnih vsebinah v računalniku ali omrežju, možni pa so tudi drugačni scenariji rabe, na primer raztegnitev namizja čez oba zaslona.

Acer Iconia .

Kljub nenavadnemu izboru vhodno izhodnih naprav je Iconia sicer povsem običajen prenosnik z okoljem Windows 7 in procesorje Intel Core i5, 4 GB in tja do 750 GB diskovja. Zaslona imata oba ločljivost 1366 x 768 pik, pozabili pa niso tudi na večpredstavnost, saj so tu še vmesniki HDMI, S/PDIF, bluetooth, Wi-Fi, 3G in celo USB 3.0. Iconia bo na prodaj že takoj v začetku leta 2011, na izbranih trgih menda celo pred novim letom.

Pomembne del novega paketa so tudi nove storitve, ki jih sočasno predstavlja Acer. Prva je Clear.fi, ki omogoča dostop do večpredstavnih vsebin v domačem okolju čez niz različnih naprav, ki segajo od telefonov, računalnikov, do televizorjev. Druga novost je storitve Alive, ki je v bistvu Acerjeva trgovina večpredstavnih vsebin.

Storitev Acer alive .

Kot že rečeno je Acer predstavil tudi dva tablična računalnika, oba zasnovana na platformi Google Android. Prvi premore 10,1-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 800 pik, procesor s taktom 1 GHz, dvema kamerama (prva 5 milijonov, druga pa še vedno dovolj zmogljiva za zajem v ločljivosti HD) in celo izhodom HDMI. Druga novost je 7-palčni model, ki ima domala enake značilnosti kot večji izdelek, vsebuje pa še tehnologijo 3G in podporo za omrežja DLNA. Oba izdelka sta za zdaj še prototipa, saj nimata imena, ne cene. V prodajo prideta menda aprila 2011.

Prihajajoča Acerjeva tablica .

Acer je tudi le napol javno prikazal prototip telefona (vsaj glede na velikost zaslona), ki ima podobne lastnosti kot tablični računalnik in s katerim več kot očitno ciljajo na Dellov Streak. Telefon ima 4,8-palčni zaslon z ločljivostjo kar 1024 x 480 pik, dve video kameri, zmožnost snemanja in predvajanj video posnetkov v ločljivosti 720p, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11n in podporo za Adobe Flash 10.1. Pri Acerju mu zato pravijo 100% telefon in 100% tablica. Za zdaj še ni govora kdaj bo nared za prodajo.

Bodoči Acerjev pametni telefon - križanec s tablicami .

http://www.acer.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji