Objavljeno: 24.1.2005

Acer, Asus in Toshiba s Sonoma prenosniki

Toshiba je predstavila nove prenosnike, ki so združljivi z naslednjo generacijo Intelove mobilne tehnologije Centrino, znane pod razvojnim imenom Sonoma. Tecra A4 je prenosnik za zahtevnejše uporabnike, ki v trikilogramskem ohišju združuje 15,4-palčen zaslon širokega formata, procesor Pentium M s 533-megaherčnim zunanjim vodilom in novim Intelovim prenosniškim naborom 915. Obenem so predstavili tudi prenosnik z ugodnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo, ki prav tako vključuje vse sestavne dele nove generacije tehnologije Centrino. Satellite M45 je zgrajen na osnovi prenosnika Satellite M30, v primerjavi s predhodnikom pa je opremljen z zmogljivejšim procesorjem, večjim diskom in naprednejšim brezžičnim omrežnim vmesnikom.

Na Intelovo predstavitev novosti se je odzval tudi Acer, ki je predstavil družino prenosnikov TravelMate 8100. Gre za prenosnike, namenjene najzmogljivejšim uporabnikom, temeljijo pa na družini TravelMate 8000, pri Acerju pa so v nove modele vgradili vse novosti, ki jih prinaša drugi rod tehnologije Centrino. Prenosniki so tudi sicer vrhunsko opremljeni, saj imajo tudi zmogljiv ATIjev grafični procesor in do 100-gigabajten disk.

Med hitrejšimi pri predstavitvi novih prenosnikov je bil tudi Asus, ki je predstavil kar šest novih modelov, združljivih s tehnologijo Sonoma. V Asusovi paleti novosti najdemo tako ultralahke prenosnike z 12-palčnim LCDjem kot večpredstavne prenosnike s 15-palčnim zaslonom.

www.acer.com

www.asus.com

www.toshiba.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji