Objavljeno: 19.6.2000

933 MHz Pentium III

Intel je konec maja predstavil nov model procesorja Pentium III, ki deluje s hitrostjo 933 MHz. V normalnih količinah naj bi bil dobavljiv že na začetku poletja. Novi model je na voljo v izvedbah SECC2 in FC-PGA, stane pa 744 dolarjev. Intel je sočasno predstavil tudi hitrejši Pentium III Xeon, prav tako s hitrostjo 933 MHz, ki je namenjen predvsem delovnim postajam in strežnikom. Zanimivo je to, da je Intel ob tej objavi skoraj izenačil cene izdelkov Pentium III in Pentium III Xeon, vendar zato v novi Xeon vgrajuje le 256 KB predpomnilnik. Tak Xeon stane nekaj manj od 800 dolarjev, pozneje pa pridejo na vrsto še zmogljivejši in dražji modeli z 1 MB in 2 MB predpomnilnikom.

Le nekaj dni za predstavitvijo novega procesorja je Intel znova močno znižal cene izdelkov. Cene procesorjev Pentium III so se znižale tudi do 31 % (odvisno od modela), Celeroni pa so cenejši za 15 %. Procesorji Pentium III Xeon so cenejši do 29 %. Še bolj so se pocenili izdelki za prenosne računalnike. Mobilni Pentium III do 34 % in mobilni Celeron kar za 44 %. Prve vplive pocenitve naj bi čutili že to poletje.

Seveda pa tudi minuli mesec ni minil brez novih napovedi. Intel pripravlja nov rod procesorjev Celeron, ki bodo na voljo s hitrostmi 633, 677 in 700 MHz. Na dan naj bi prišli konec junija ali v začetku julija. Mobilni Pentium III bo kmalu na voljo v izvedbi 750 MHz (doslej do 700 MHz), jeseni pa pride na vrsto 850 MHz izvedba. Intel tudi pripravlja nov procesorski nabor 815 za cenejše računalnike, ki bo prvič v spodnji razred prinesel podporo za vodilo s hitrostjo 133 MHz, imel pa bo tudi vgrajen grafični pospeševalnik. S tem naj bi se Intel uspešnejše boril proti cenejšim izdelkom družb AMD in Via/Cyrix.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji