Objavljeno: 5.2.2010

8 novih Nikonov

Japonski proizvajalec Nikon je predstavil novo, spomladansko kolekcijo kompaktnih digitalnih fotoaparatov COOLPIX. V njej je kar 8 novih modelov, med njimi Nikonov prvi fotoaparat z možnostjo snemanja videoposnetkov v ločljivosti Full HD, kompaktni fotoaparat z zaslonom, občutljivim na dotik, in fotoaparat z objektivom s 26-kratno povečavo.

Najzmogljivejši med predstavljenimi novinci je vsekakor model COOLPIX P100, ki premore širokokotni objektiv NIKKOR s 26-kratno povečavo. Revolucionarni, od zadaj osvetljeni senzor CMOS poveča občutljivost in zmanjša šum, tako da lahko celo v slabi svetlobi zajame izjemne fotografije. Z ločljivostjo 10,3 milijona slikovnih točk pa lahko zajame tudi najmanjše podrobnosti ali omogoči izdelavo kakovostnih povečav. Fotoaparat omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti FullHD (1080p) s stereo zvokom ob uporabi optičnega zooma in samodejnega ostrenja, zajem pa se vrši s kar 30 sličicami na sekundo.

Precej vsestranski digitalni pomočnik je tudi model COOLPIX L110, katerega širokokotni objektiv NIKKOR nudi 15-kratno povečavo, tipalo fotoaparata pa ima ločljivost 12,1 milijona slikovnih točk. Uporabniku je v pomoč še pet funkcij proti zamazani sliki, ergonomsko držalo, makro od razdalje 1 cm naprej in 15 scenskih načinov.

Stilsko obarvna serija S se tudi tokrat lahko pohvali z živobarvnimi modeli, med novinci COOLPIX S3000, S4000 in S8000 pa izstopa slednji. Gre namreč za najtanjši fotoaparat na svetu s širokim kotom in 10-kratno povečavo ta hip, saj v debelino meri zgolj 27,3 mm. Odlikuje se tudi z možnostjo snemanja videa v visoki ločljivosti (HD).

Ponudbo novincev zaokrožata še prenovljena vstopna modela COOLPIX L21 in L22, ki v vstopni razred najcenejših digitalnih fotoaparatov prinašata še nekoliko izboljšane zmogljivosti ter predvsem pametno samodejno delovanje (prepoznavanje scen, portretov ...). Vgrajena imata tudi sistema zmanjševanja vibracij in zaznavanja gibanja, ki naredita uporabo fotoaparata še enostavnejšo, končni rezultat, torej fotografijo, pa boljšo.

www.nikon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji