Objavljeno: 21.8.2000

3Dlabs Oxygen GVX420

Podjetje 3Dlabs je predstavilo novo grafično kartico Oxygen GVX420, ki se uvršča na vrh proizvajalčeve ponudbe. Nova kartica premore najnovejši 128-bitni procesor za rasterizacijo Glint R4, ki podvojuje grafično zmogljivost predhodnika Glint R3. Glint R4 tudi podvojuje podporo za količino grafičnega pomnilnika na posamezen procesor (teh je na kartici lahko več) na skupno 64 MB. Novi procesor podpira vmesnik OpenGL 1.2 z vsemi njegovimi novostmi, pole tega pa vsebuje novo tehnologijo za delo s teksturami Virtual Texturing, ki omogoča, da se vsaka kartica, opremljena s tem procesorjem, vede kot tipična grafična kartica z 256 MB pomnilnikom.

Nova kartica GVX420 temelji na dveh procesorjih Glint R4 in geometrijskem procesorju Glint Gamma G2. Kartica ima 128 MB pomnilnik z 256-bitnim podatkovnim vodilom. Oba procesorja lahko delujeta vzporedno in podvojujeta zmogljivost obdelovanja slike na enem monitorju, podpirata pa tudi prikaz slike na dveh monitorjih, pri čemer vsak procesor deluje kot samostojna kartica s 64 MB pomnilnikom. Kartica je na voljo z vmesnikom AGP, poleg nje pa dobimo še hčerinsko kartico za vodilo PCI, ki vsebuje dva izhoda za digitalne monitorje, s katerimi dopolnjujejo osnovna vmesnika na sami kartici. Cena kartice Oxygen GVX420 je 2500 dolarjev.

3Dlabs je poleg kartice GVX420 predstavil tudi izboljšano kartico Oxygen GVX1 Pro, ki sodi v srednji zmogljivostni razred. Tako kakor močnejši model temelji na procesorju Glint R4 (tokrat le enem) in geometrijskem procesorju Glint Gamma G2. Kartica z vodilom AGP ima 64 MB pomnilnik in izhod tako za analogne kakor za digitalne monitorje. Cena kartice je 1200 dolarjev.

http://www.3dlabs.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji