Oglasno sporočilo
Objavljeno: 24.5.2021 03:29

3D tiskalniki za profesionalno in domačo rabo

Napredek na področju 3D tiskanja je spremenil način, kako podjetja pristopajo k izdelavi prototipov. Manj časa je potrebno za izdelavo tiskanih modelov, manj je potrebe po dodatnem načrtovanju, kar vodi do boljših izdelkov.

3D tiskalniki pa niso prisotni le v industriji, uporabljajo se tudi v šolah, knjižnicah ter za domačo rabo.

Podjetje SINDOH proizvaja kakovostne 3D tiskalnike pod blagovno znamko 3DWOX, ki so namenjeni tako posameznikom kot podjetjem.

Nabor 3D tiskalnikov 3DWOX trenutno izkorišča dve tehnologiji izdelave, FFF in SLA. Letos pa so napovedali izid 3D tiskalnika s tehnologijo SLS – selektivnim laserskim sintranjem polimernih prahov.

Pri tiskalnikih s FFF tehnologijo, torej 3D ekstrudiranjem termoplastov, se uporabljajo standardni filamenti s premerom 1,75 mm. Debelino plasti tiskanja se nastavlja v razponu 0,05 do 0,4 mm, kar je tudi največji razpon, ki ga je mogoče doseči s šobami premera 0,4 mm. Vsi modeli imajo na magnetni delovni površini dvostransko snemljivo podlago iz upogljive pločevine, prevlečeno s plastično maso, ki omogoča dober oprijem med tiskanjem ter hitro in preprosto odstranjevanje izdelka.

Tiskalnik, ki deluje po tehnologiji SLA pa za osnovni material uporablja različne fotopolimerne smole, za katere je značilno strjevanje pod vplivom svetlobe. Ti izdelki so izjemno precizni in imajo gladko površino.

Vsi SINDOH modeli so opremljeni z barvnim zaslonom na dotik, ki naredi uporabo zelo enostavno. Povežemo jih lahko preko omrežnega UTP-priključka, WiFi-povezave ali USB-ključka. Vsi modeli imajo vgrajeno spletno kamero. Pogled v delovni prostor se prenaša tudi v mobilno aplikacijo za nadzor tiskanja preko pametnega telefona. 3D tiskalniki imajo tudi funkcijo za zmanjšanje hrupa.

Model 3DWOX1

Model 3DWOX1 omogoča tiskanje velikosti 210 x 200 x 195 mm. Ima ogrevano podlago, na katero se tiska izdelek in zato omogoča širok nabor materialov.

Model 3DWOX 2X

Model 2X omogoča tiskanje velikosti 228 × 200 × 300 mm s to razliko, da ima dve glavi, kar omogoča tiskanje dvobarvnega izdelka oz. uporabo 2 različnih materialov. Kombiniramo lahko različne barve ali materiale. Pogosto se druga glava uporablja za tiskanje v vodi topnih podpornih struktur iz PVA filamentov ali v naravnem topilu topnih podpornih struktur iz HIPS filamentov. Uporaba topljivih podpor olajša odstranjevanje podpor, kar je še posebej priročno pri izdelkih zapletenih geometrijskih oblik.

Tiskalnik je zelo primeren za domačo uporabo, za knjižnice in šole, pa tudi v industrijskem okolju za izdelavo prototipov. Nabor materialov za tiskanje je zelo širok.

Model 3DWOX 7X

3DWOX 7X omogoča tiskanje velikosti 380 × 390 × 450 mm. Trije neodvisni gibalni vijaki za delovno platformo zagotavljajo popolnoma avtomatsko niveliranje, saj je na glavi 3D tiskalnika nameščen tudi senzor za zajem oddaljenosti delovne platforme od glave 3D tiskalnika.

Komora, v kateri se tiskajo izdelki, je toplotno izolirana in temperaturno uravnavana, kar omogoča natančen nadzor temperature. S tem se povečata kakovost in zanesljivost tiskanja, kar je zelo pomembno pri tiskanju zahtevnejših materialov, kot je ABS.

3DWOX 7X ima dve neodvisni glavi, ki omogočata sočasno uporabo dveh različnih filamentov. Ima dva načina dovajanja filamentov v vročo šobo: klasični način potiskanja v vodilno cev (bowden) ali direkten potisk v tiskalno glavo z vročo šobo.

Za tiskanje abrazivnih filamentov, kot so filamenti z dodatkom steklenih ali karbonskih vlaken ali tisti, ki vsebujejo kovinski prah, SINDOH ponuja posebno tiskalno glavo. Zamenjava glave je hitra in enostavna.

Ta tiskalnik je zelo primeren za industrijsko okolje, saj z njim lahko izdelujemo zelo velike izdelke, praktično brez posredovanja operaterja.

Model 3DWOX 30X

Industrijski 3D tiskalnik 3DWOX 30X uporablja FFF tehnologijo ter omogoča tiskanje dolžine 790 mm × 480 mm × 150mm, v kratkem pa bo na voljo nova verzija za tiskanje do višine 300 mm.

Pri velikih izdelkih je težava, da je tiskanje dolgotrajno, zato so priporočljive visoke hitrosti 3D tiskanja. 3DWOX 30X lahko tiska s hitrostjo 300 mm/s, kar ga uvršča med najhitrejše FFF 3D tiskalnike.

Na tiskalniku 30X je mogoče uporabljati filamente različnih materialov, kot so PLA, ABS, ASA, TPU in tudi fleksibilne materiale.

Opremljen je z 2 glavama, ki imata tudi funkcijo avtomatske menjave filamenta. Na vsako glavo lahko namestimo 4 različne materiale, stroj pa avtomatsko menjava med materiali. S tem je izredno povečana učinkovitost 3D tiskalnika.

Model A1+

3D tiskalnik SINDOH A1+ uporablja tehnologijo SLA strjevanja fotopolimera. Prednost so izdelki z izredno gladko površino. Delovno območje meri 200 × 200 × 180 mm. Debelino plasti je mogoče nastavljati od 25 μm do 100 μm. Uporabljamo lahko smole različnih proizvajalcev (akril, casting, dental, flexible).

Za več informacij o 3D tiskalnikih 3DWOX se obrnite na zastopnika Solid World d.o.o. oz. obiščite www.solidworld.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji