Objavljeno: 1.12.2000

3D Studio Max četrte generacije

Podjetje Discreet je napovedalo novo različico priljubljenega paketa za tridimenzionalno modeliranje in animacijo 3D Studio Max R4. Nova različica bo zasnovana na povsem novem razširljivem modelu inverzne kinematike (IK), ki bo omogočal precej preprostejšo animacijo likov, zlasti za pripravo sodobnih računalniških iger. Med novostmi so podpora za neposredno interaktivno spreminjanje kinematike, kotne deformacije, senčena "koža" v realnem času ter prilagodljive, volumetrično senčene kosti skeleta. Za bolj realističen videz likov bodo skrbela nova orodja za mehko gibanje in natančno določanje obnašanja predmeta na spremembe, recimo odboj od drugih predmetov.

Vsaj toliko novosti kot na področju modeliranja, najdemo tudi pri senčenju modelov. S pomočjo modula Render Elements lahko senčenje opravimo v enem samem prehodu, pri tem pa dodamo še cel kup dodatnih učinkov, kot so odsev, sence, atmosferski vpliv in tako dalje. Za hitro senčenje skrbi prenovljeni modul ActiveShade, ki omogoča občutno hitrejšo obdelavo projektov, ne da bi vplival na kvaliteto izdelka. Zaradi pridobitve pri hitrosti je zdaj interaktivno spreminjanje lastnosti, recimo materialov, precej bolj izvedljivo kakor v preteklosti.

Pri Discreetu so z novim paketom mislili predvsem na razvijalce animacij, zlasti računalniških iger. Program tako v celoti podira vse lastnosti grafičnega vmesnika Direct3D, vključuje pa tudi pregledovalnik, kjer lahko znotraj programa pregledamo, kako bo projekt viden v uporabnikovem okolju. Da bi podkrepili velike spremembe v programu, so se pri Discreetu odločili tudi nekoliko spremeniti ime programa. Paket bo zdaj nosil uradno ime 3DS Max 4. 3DS Max 4 bo na voljo v začetku leta 2001, cena pa bo znašala 3500 dolarjev. Za nadgradnje z dosedanje različice 3D Studio Max 3 bo treba odšteti 800 dolarjev.

http://www.discreet.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji