Objavljeno: 5.2.2000

3Comovi izdelki za brezžična krajevna omrežja (LAN)

3Com je začel prodajati izdelke AirConnect, ki omogočajo lažjo dosegljivost ter preprostejši in zanesljivejši nadzor in upravljanje računalniških krajevnih omrežij (LAN). Izdelki AirConnect omogočajo brezžično povezovanje v krajevna omrežja s prepustnostmi do 11 Mbit/s. V 3Comu menijo, da bodo izdelki AirConnect prispevali večji učinkovitosti v podjetjih, saj povezljivost v omrežje ni več pogojena s priključkom, temveč je dostopna tudi v konferenčnih dvoranah, hodnikih, knjižnicah in drugih javnih prostorih. Uporabniki ostanejo povezani v omrežje, tudi če se premikajo iz enega prostora v drugega.

AirConnect sestavljajo brezžične dostopne točke in računalniške kartice za prenosni računalnik. Brezžične dostopne točke so pritrjene na steno ali strop in posredujejo podatke med običajnim (žičnim) omrežjem in največ 63 prenosnimi računalniki. Varen prenos podatkov je zagotovljen s šifriranjem, AirConnect pa zagotavlja tudi orodja za osrednji nadzor celotnega omrežja. Priporočena cena je 1195 dolarjev (okrog 237 tisoč tolarjev) za dostopno točko in 219 dolarjev (okrog 43 tisoč tolarjev) za posamezno vgradno kartico za prenosni računalnik. Za 1795 dolarjev (355 tisoč tolarjev) ponujajo paket treh vgradnih kartic in ene pristopne točke. V naslednjih mesecih naj bi razvili tudi AirConnect PCI kartico, ki bo zagotavljala možnost brezžičnega povezovanja namiznih osebnih računalnikov.

3Comovo brezžično krajevno omrežje AirConnect temelji na standardu IEEE 802.11b, ki omogoča petkrat večje hitrosti prenosa od prvotnega standarda IEE 802.11. 3Com je eden ustanovnih članov zveze WECA (Wireless Ethernet Compatibility Alliance), ki si s certifikacijo in uveljavljanjem logotipa Wi-Fi prizadeva zagotoviti združljivost opreme različnih proizvajalcev, ki bo podpirala standard 802.11b.

http://www.3com.com

http://www.ieee.org

http://www.weca.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji