Objavljeno: 19.12.2011 09:44 | Avtor: Tilen Knaus | Monitor December 2011 | Teme: android

Zgolj še ena tablica

Med ponudnike tablic z operacijskim sistemom Android se je vrinila še Toshiba. Verjamemo, da dobro razumejo, da morajo trgu ponuditi nekaj, kar je drugačno kot pri konkurenci, če želijo kaj zaslužiti, a te drugačnosti med preskusom nismo opazili.

Ni povsem jasno, kako si izdelovalci predstavljajo uspeh svojih modelov tablic z Androidom. Analitiki sporočajo, da trga za tablice ni, da je edini, ki kaj šteje, Apple. Kljub temu je izdelovalcev tablic z Androidom silno veliko. Mednje se je vpisala tudi Toshiba in ponudila tri tablice v seriji Thrive. Gre za 10-palčni tablični računalnik, katerega tehnične specifikacije se berejo povsem enako kot pri drugih izdelovalcih - dvojedrni procesor, 1 GB pomnilnika, dve kameri in Android 3.1 Honey Comb.

Če smo se pri telefonih in drugih sorodnih jabolčnih napravah le s težavo navadili na to, da jih ni mogoče odpreti in zamenjati baterije, smo pri tablicah kar privzeli, da je to edini pravi način. Toshiba se s tem ne strinja in je tablico Thrive izdelala tako, da je mogoče odstraniti zadnji pokrov in ga (proti plačilu, kakopak) zamenjati z drugim pokrovom v paleti barv. Prav tako je mogoče dokupiti in zamenjati baterijo in še nekatere druge dodatke, kar je nedvomno prava poteza, ki jo pozdravljamo!

Še eno odstopanje od ustaljenih praks, ki smo ga opazili, je, da je Toshibina tablica nekoliko bolj opremljena s priključki kot povprečna konkurenca. Tako bomo od strani našli vtičnice mini USB in polni USB, pa HDMI in režo za kartice SD. A žal je Toshiba pri izdelavi ohišja pozabila, da ne izdelujejo prenosnika, temveč tablico. Priključki so težko dosegljivi, nekateri so skriti po gumijasto zaščito, ki jo moramo kar naprej odpirati in zapirati in je bolj v napoto kot korist. Tudi del ohišja, kjer se skriva vtičnica za slušalke in polnilnik, je izveden nerodno - rob je nenavadno oster in nikakor ni prijeten za dotik. Tudi kamera je postavljena na nenavadno mesto, saj jo ob uporabi tablice v ležečem položaju prijemamo z roko in ji mažemo lečo. Tablica v roki deluje kompaktno, a hkrati okorno in debelo, to pa smo pripisali ohišju, ki mora biti zaradi možnosti odpiranja izdelano trdneje kot fiksna ohišja.

Čeprav Toshiba svojo prvo tablico oglašuje kot tablico, ki je tista prava, nas je pustila povsem hladne in ravnodušne. Še ena androidna tablica, ki deluje dobro in hitro, a prav nič drugega. Kljub možnosti, da jo očedimo z barvnimi deli ohišja, lahko rečemo, da je povsem povprečna. Njena edina prednost je nekoliko nižja cena od konkurenčnih modelov, kot sta Galaxy Tab in iPad 2.

Toshiba Thrive

Tablični računalnik z operacijskim sistemom Android.

Izdeluje: www.toshiba.com.
Prodaja: www.acord-92.si.
Cena: 502 EUR.

Za: Izmenljiva baterija, cena.
Proti: Deli ohišja za dotik neprijazni, nič novega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji