Objavljeno: 26.5.2015 | Avtor: Miran Varga | Teme: zlati Monitor, projektor

Vivitek QUMI Q5

Vivitekov malček med projektorji je bil eno največjih presenečenj tega preizkusa. Opremljen z osvetlitvijo LED, ki iz sebe iztisne do 500 ANSI lumnov svetilnosti, seveda ni konkuriral večjim modelom, je pa tem vsekakor odčital pravo lekcijo z vidika uporabnosti. Ne le da je bil edini projektor na preizkusu, ki je imel priložene prav vse kable (tudi HDMI) in torbico, ta žepni projektor je postregel tudi z najboljšo uporabniško izkušnjo.

Čeprav ne zna slovensko, se Vivitek QUMI Q5 odkupi z animiranim uporabniškim vmesnikom, ki ga  zna takoj uporabljati vsak uporabnik. Opremljen z vmesnikoma HDMI in USB se zdi sprva malce omejen glede predvajanja virov slike, a praksa pokaže nasprotno. Ker HDMI podpira funkcijo MHL, v režo USB pa lahko vstavimo ključek WiFi, lahko projektorju vsebine brez večjih zapletov strežejo tudi mobilne naprave. Tekmece je povozil še pri predvajanju večpredstavnostnih vsebin, saj vgrajen multimedijski predvajalnik brez težav prebavlja vse sodobne video zapise, vključno z MKV v polni visoki ločljivosti (Full HD), obenem pa je projektor samostojno predvajal tudi priložene podnapise!

Piko na i sta postavila programska oprema za prikazovanje datotek pisarniške zbirke Office in dokumentov PDF ter vgrajen spletni brskalnik, ki poskrbita, da poleg projektorja ne potrebujemo računalnika ali predvajalnika. Nižja stopnja svetilnosti utegne biti izziv v res svetlih okoljih, a se zato žepni LED-projektor odkupi s takojšnjim vklopom in izklopom. Vsem, ki iščejo kar najbolj preprost in praktičen prenosni projektor, lahko Vivitek QUMI Q5 lahko le toplo priporočimo.

Vivitek QUMI Q5

Tip: DLP.

Ločljivost: 1280 × 800 pik.

Svetlobni tok: 500 ANSI.

Kontrastno razmerje: 10.000 : 1.

Cena: 597 EUR, žarnica ni izmenljiva.

Uvoznik: Lukvel, www.lukvel.si

✓    Kompaktne mere, opremljenost, upravljanje.

✗    Nižja svetilnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji