Objavljeno: 29.5.2012 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2012 | Teme: android

Urejena imena

Spletna pošta in poplava družabnih omrežij prinašata s seboj veliko količino stikov, raztresenih po različnih spletnih rokovnikih. Konsolidacijo in urejanje spletnih stikov skuša postoriti več aplikacij. Tudi Neiio.

Stiki so v računalniškem svetu že dolgo zapleteno področje, saj še vedno ni standardne oblike, kako jih shranjevati. Vsak izdelovalec storitev, kjer so potrebni stiki, jih zapakira malo po svoje. Prenos med različnimi rokovniki je tako otežen na več načinov. Včasih niso združljivi obrazci za vnašanje, saj se polja imenujejo drugače, ali pa gre za različne vrste datotek, ki jih je nemogoče uvoziti iz enega rokovnika v drugega.

Tu nastopi Neiio, ki skuša stike iz različnih virov poenotiti, razvrstiti v smiselne skupine in na koncu tudi izvoziti v primernem formatu za kasnejše uvažanje. Uvozimo lahko stike iz enajstih različnih storitev, kjer najdemo Facebook, LinkedIn, Gmail, Outlook, Viadeo, Viadeo Data, Yahoo, Homail, Salesforce, Nelis in Twiiter. Poleg omenjenih je mogoče uvoziti tudi .cvs datoteko iz kakega drugega vira.

Ko imamo stike vnesene, se premaknemo na drug zavihek in jih tam urejamo. Lahko jih ročno razvrščamo v skupine, še bolje pa je to prepustiti Neiiu, ki pozna možnost "clever groups", ki bo vse stike samodejno razvrstila v smiselne skupine. Tako bo na primer našla sošolce in sorodnike na Facebooku in jih razvrstila v skupine, te pa nato sami poimenujemo. Pri malo večji količini stikov tu uporabniški vmesnik malo zataji, saj je nemogoče slediti, kdo je že v kateri od skupin. Za stike, ki niso iz družabnih omrežij, je mogoče preveriti Facebook, LinkedIn in Viadeo, nakar Neiio podatke združi.

Zadnji korak je izvoz v ustreznih obliki za različne platforme in storitve, kjer se najdejo tudi iPhone, Android, Blackberry in Windows Phone. Tako je Neiio odlično orodje za takrat, ko ste prešli z enega izdelovalca telefonov na drugega in se stiki obeh platform ne razumejo najbolje.

Uporabniški vmesnik Neiia je pregleden in logično razporejen, predvsem pa je hiter. Tudi uvozi stikov potekajo presenetljivo hitro in ni dolgega čakanja. Vizualno ne gre za presežek, ker pa bo večina uporabnikov storitev uporabila le ob menjavi telefona, to niti ni taka pomanjkljivost. Poleg brezplačnega računa sta na voljo še dva plačljiva, namenjena poslovnim uporabnikom, ki se rokujejo z večjo količino stikov. Za povprečnega uporabnika pa je zastonjski račun povsem dovolj in bo marsikomu olajšal delo s stiki.

Neiio

Spletna storitev za upravljanje stikov.

Kje: neiio.com.

Za: Uvoz in izvoz za množico storitev, pregleden uporabniški vmesnik.

Proti: Pri pametnih skupinah je težko slediti, kdo je že razvrščen v kako skupino.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji