TwinHead DuraBook E12KT

Objavljeno: 24.12.2005 02:55 | Avtor: Damir Odlak | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2005 | Teme: nenehni testi, prenosnik

DuraBook E12KT z ohišjem, odpornim proti udarcem, je lahek prenosnik, saj tehta nekoliko manj kot 2 kilograma, majhni teži primerne pa so tudi njegove zunanje mere. Slika na zaslonu je kontrastna in enakomerno osvetljena, z diagonalo 12,1 palca in ločljivostjo 1024 × 768 pik. Računalnik ob uporabi brez napajanja iz električnega omrežja zdrži dobri dve uri in pol (vgrajeni akumulator ima zmogljivost 4000 mAh).

Tipkovnica je silno pomemben del prenosnika, saj ima uporabnik prek nje praviloma najpogostejši stik z napravo. V TwinHeadu so tipkovnice modelov DuraBook podložili z nekaj plastmi folije, da bi preprečili takojšnjo okvaro ali izklop računalnika, ko ga s čim polijete. Ugrez tipk je nekoliko "plitev", vendar so prijetne za tipkanje. Razporeditev osnovnih tipk je standardna, zaradi velikosti pa so nekatere manj pogoste stlačene na tipkovnico, spet druge po dosegljive zgolj prek kombinacij s funkcijsko tipko (npr.: F12 je dosegljiva s kombinacijo funkcijske tipke in tipke F1). Rabi se je torej treba nekoliko privaditi. Omeniti moramo še, da slovenski znaki na tipkovnico niso natisnjeni, temveč dodani z nalepkami. Izkušnje kažejo, da je to slaba rešitev.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki