Objavljeno: 24.5.2006 17:56 | Avtor: Vlado Robar | Monitor Junij 2004 | Teme: nenehni testi, prenosnik

TroNote T87-DW-R

Comtronov prenosnik TroNote T87-DW-R ni pravi prenosnik, saj s petimi kilogrami teže in skoraj 40 cm širine ni primeren za uporabnike, ki se pri delu pogosto premikajo. Zato pa je odličen kot nadomestek za namizni računalnik.

TroNote T87-DW-R je posebnež, saj za shranjevanje podatkov uporablja kar dva diska s 60 GB, ki ju lahko po želji povežemo v konfiguracijo RAID. Vgrajen je tudi zapisovalnik DVD?RW. To pa še ni vse, na levem boku so vgrajeni štirje bralniki pomnilniških kartic.

Tudi z vmesniki je prenosnik razkošno opremljen. Poleg vzporednega, zaporednega, PS/2 in infrardečega vmesnika so vgrajeni še firewire, trije vtiči USB, S-video, VGA ter digitalni video vmesnik. Seveda sta tu še modem in gigabitni omrežni priključek. Za nameček pa najdemo še tv sprejemnik z daljinskim upravljalcem. Pri tako večpredstavnostno opremljenem računalniku tudi zvok ni od muh, saj zvočna kartica podpira šestkanalni zvok, zvočniki pa so vgrajeni ob obeh straneh in na sprednjem delu pokrova. Na levem boku najdemo eno režo za razširitveno kartico PC Card tipa II, nad zaslonom pa je vgrajena spletna kamera. Pogrešali smo le brezžični omrežni vmesnik.

Namizni procesor je požrešen na energijo in se pri delu zelo greje. Enako velja tudi za električni napajalnik, ki je za povrh zelo velik. Moteč je hrup ventilatorja.

Pri tolikšni površini prenosnika je dovolj prostora za razširjeno tipkovnico, a ta ni imela slovenskih znakov. Občutek pri tipkanju je zadovoljiv, nekoliko težav smo imeli s sledilno ploščico. Tudi tipki na njej sta precej trdi.

Razkošno strojno opremo Comtronovega računalnika dopolnjuje tudi bogata programska oprema.

TroNote T87-DW-R

Mere: 39,3 × 27,7 × 4,5 cm, masa 5,0 kg.

Značilnosti: Pentium 4 2,8 GHz, 512 MB RAM, 2 × 60 GB disk, DVD?RW.

Zaslon: 17-palčni, aktivna matrika, 1440 × 900 pik.

Trajanje delovanja: 1 h in 29 min.

Hitrost: 59,8.

Skupna ocena: 55.

Cena: 599.900 tolarjev.

Prodaja: Comtron, www.comtron.si (02) 300 35 00.

Za: Hitrost, opremljenost z vmesniki.

Proti: Trajanje delovanja, hrupen ventilator, segrevanje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji