Objavljeno: 30.10.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2012 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Toshiba Satellite L830

Toshibin prenosnik Satellite L830 meri na uporabnike, ki si želijo manjšega, bolj mobilnega prenosnika po razmeroma ugodni ceni. Sodeč po oblikovanju, meri na nežnejši spol, vsaj po barvi, saj je povsem bel, na pokrovu pa se vije nežen, na daleč komaj opazen vzorec. Plastika sicer daje vtis cenejše izdelave, se pa na njej prstni odtisi praktično ne poznajo. Tudi notranjost je povsem bela, s tipkovnico vred.

Slednja ni ravno vrhunec kakovosti, saj se nekoliko vdira, pa tudi tipke so praktično povsem ravne. Zaslon meri po diagonali dobrih 13 palcev, ločljivost je klasična za ta razred, 1366 × 768 pik. Ker gre za prenosnik, ki želi ustreči predvsem večpredstavnim željam (torej za ogled filmov in poslušanje glasbe), je nad tipkovnico satovje, pod katerim se skrivata solidno zmogljiva zvočnika. Drsna ploščica je povprečne velikosti, pod njo sta dve ločeni tipki, okoli pa modni dodatek v obliki srebrne plastike.

Strojna oprema je dovolj zmogljiva za večino opravil, glavno breme nosi Intelov procesor Core i3-2367M, katerega takt gre do 1,4 GHz. Pomnilnika je 4 GB, disk pa je sorazmerno velik, vsaj kar zadeva prenosnike, premore namreč 640 GB prostora. Dodan je tudi optični pogon, ki bere in piše na vse različice CD in DVDjev. Dodali so tudi razmeroma zmogljivo grafično kartico Ati Radeon HD 7550M, zaradi katere se prenosnik dobro odreže na preizkusih grafične zmogljivosti, vsaj glede na cenovno primerljive modele. Tudi drugače gre za povsem dovolj zmogljiv računalnik za večino opravil, akumulator pa je na našem preizkusu zdržal tri ure.

Današnji trend pri vedno lažjih prenosnikih je tudi počasno zniževanje pri številu vmesnikov, a to Toshibe ni doletelo. Na voljo sta izhoda VGA in HDMI za priklop monitorjev in televizorjev, trije vmesniki USB (dva ustrezata novemu standardu USB 3.0) in klasični omrežni vmesnik. Poleg obvezne spletne kamere je dodan tudi bralnik pomnilniških kartic.

Za preizkušeni Satellite L830 želijo dobrih 600 evrov in to je po našem mnenju realna cena. Dobimo dovolj zmogljiv prenosnik z velikim diskom in dobro grafično kartico. Po velikosti, teži in videzu bo ustrezal vsem, ki si želijo dovolj mobilen prenosnik, ugodna cena pa se še najbolj opazi pri kakovosti izdelave.

Toshiba Satellite L830

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 196.

Večpredstavni indeks SYSMark 2007 (VideoCreation): 262.

Trajanje delovanja: 3 ure 3 minute.

Zgradba in oprema: 6.

Velikost in teža: 8.

Mere: 32,9 × 22,1 × 3,5 cm., 1,7 kg.

Značilnosti: Intel i3-2367M 1,4 GHz, 4 GB RAM, 640 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 13,3-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium.

Cena: 638 EUR.

Prodaja: www.acord-92.si.

Za: Zmogljivost grafike, velikost in teža.

Proti: Povprečna kakovost izdelave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji