Objavljeno: 24.11.2009 | Avtor: Vlado Robar | Monitor November 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Toshiba Satellite L350-22T

Nižajoče se cene prenosnih računalnikov silijo izdelovalce k vse večjim kompromisom, vsaj v segmentu cenejših prenosnikov. Tudi Toshiba ni imuna zanje. Notes Satellite L350-22T je primer takega okleščenega izdelka. Njegovo srce je Intelov dvojedrnik Pentium T4200, ki se ne ponaša z imenom Core 2 Duo. Intel sam mu pripisuje dve zvezdici od petih in temu primerni so bili tudi rezultati na naših hitrostnih preizkusih - dokaj skromni. Tudi pomnilnika ima le 2 GB, pa še tega si deli z Intelovim vgrajenim grafičnim podsistemom. Prva naloga kupca je torej dokupiti pomnilnik, da bo delovanje spodobnejše.

Že omenjeni grafični podsistem krmili 17-palčni zaslon z ločljivostjo 1440 x 900 pik. Vgrajeni disk (320 GB) in vsestranska optična enota DVD sodita danes pač v opremo prav vsakega normalnega prenosnika, tudi tu nismo pričakovali nobenih presežkov. Sploh pa je blu-ray še zmeraj Toshibina nezaceljena rana v izgubljeni vojni formatov.

Nabor vmesnikov je resnično skromen, saj poleg treh vmesnikov USB, komunikacijskih vmesnikov (ožičeni in brezžični omrežni) ter izhoda VGA nima prav ničesar več. Malce se lahko potolažimo z režo za razširitvene kartice ExpressCard.

Tipkovnica je povprečna, pri tipkanju se rahlo upogiba. Načrtovalcem zamerimo ozko vnašalko (tipko Enter) in kratko preslednico. Zato pa so vključili številski del tipkovnice, ki ga večina uporabnikov prenosnih računalnikov ne potrebuje tako krvavo. Nad tipkovnico so dodatni gumbi za krmiljenje predvajalnika glasbe. Sledilna ploščica je solidna, njeni tipki pa malce pretrdi.

Vgrajeni akumulator nas je presenetil. Pri zmogljivosti le 4200 mAh in velikem zaslonu je zdržal natančno dve uri in pol. To sicer ni noben poseben dosežek, a je glede na ceno prenosnika in njegovo siceršnjo špartansko opremo zadovoljivo.

Poleg operacijskega sistema Windows Vista za domačo rabo najdemo na disku še kopico Toshibinih pripomočkov za boljše delo s prenosnikom, dodana pa je tudi 90-dnevna različica McAfeejevega paketa za spletno varnost.

Toshiba Satellite L350-22T

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 95.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 112.

Trajanje delovanja: 2 uri 31 minut.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 7,5.

Mere: 39,8 × 29,2 × 3,9 cm, 3,15 kg.

Značilnosti: Intel Pentium T4200, 2 GHz, 2 GB RAM, 320 GB disk, 802.11 /b/g/.

Zaslon: 17-palčni, 1440 × 900 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Home Premium.

Cena: 690 EUR.

Prodaja: Inea, www.inea.si.

Za: Cena.

Proti: Tipkovnica, skromna opremljenost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji