Objavljeno: 22.2.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Marec 2022

Svet knjige

Svet, kakršnega pričara knjiga v sodelovanju z našo domišljijo, je nemogoče užiti drugače kot z branjem. Knjige so zato kljub filmom, serijam in video igram še vedno med bolj priljubljenimi artikli, po katerih posežemo v prostem času. Ker je zadnjega vedno premalo, je treba paziti na naš izbor.

Slovenci svoj knjižni klub imamo, a ne na Applovih telefonih in na tak način, kot ga predstavlja odlična aplikacija Reese’s Book Club, v kateri knjige izbira znana ameriška igralka Reese Witherspoon. V klubu nas čakata ena knjiga mesečno ter naslov sezone in z njima virtualne pogovorne sobe, kjer teče beseda o specifičnih stvareh iz knjig. Na voljo je bogata bera čtiva iz preteklosti s povezavami do spletnih knjigarn, kjer lahko izbranke kupimo. Aplikacije ima vse, kar si od knjižnega kluba lahko želimo, in to priznavajo tudi avtorji izbranih knjig, ki se občasno oglasijo.

Lastni knjižni klub ob pomoči telefona iPhone ustvarimo z aplikacijo Book Club by BookMovement. Povezava z ostalimi člani je preprosta, vsak izmed njih mora za včlanitev imeti nameščeno isto aplikacijo in številko PIN, ki nam jo program posreduje ob ustanovitvi kluba. Mobilna aplikacija nato skrbi za načrtovane dejavnosti, virtualna srečanja, knjižnico izbranih naslovov, odkrivanje novih knjig, povezovanje z drugimi klubi in podobno.

Če nam Book Club by BookMovement ne zaigra na prave note, lahko želene črke iščemo v programu Bookclubs. Ta ponuja podoben nabor zmožnosti ustvarjanja lastnega knjižnega kluba, iskanja obstoječih ter ustvarjanje knjižnega profila, ki je nujen za spletno povezovanje z enakomislečimi knjigoljubci.

Poesie je knjižni klub, namenjen zgolj ljubiteljem poezije. Gre za izredno dovršen izdelek, ki pesnikov po duši in v resnici ne bo pustil ravnodušnih. Vsakodnevno pesem je mogoče prebrati, poslušati in analizirati. Istočasno z njo spoznamo tudi njenega avtorja ali avtorico, delimo najljubše stihe z drugimi, svetu s posnetkom lastne deklamacije predstavimo svoje videnje posameznega izdelka, iščemo podobne pesmi, se pogovarjamo o prebranem in še kaj bi se našlo.

Zadnji predstavljeni program tokrat ni namenjen izključno knjižnim klubom. Meetup je namreč namenjen organizaciji najrazličnejših dogodkov in je odlično orodje za spoznavanje bralnih skupin, informiranje o literarnih dogodkih v bližini ter celo srečanja z avtorji in avtoricami oboževanih naslovov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji