Objavljeno: 27.1.2009 | Avtor: Vlado Robar | Monitor Januar 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Sony VAIO VGN TT11XN/B

Ko smo prvič vzeli v roke Sonyjevega malčka VAIO VGN TT11XN/B, smo pomislili, da gre za netbook. To so majhni in poceni prenosni računalniki, ki so v drugi polovici letošnjega leta postali neverjetno priljubljeni. Vendar je kmalu postalo jasno, da Sonyjev mini-prenosnik ne spada v to kategorijo, saj ima optično enoto, izhod HDMI ter vmesnik firewire, cena pa je daleč nad 300-500 evri, kolikor stanejo netbooki.

Sony VAIO VGN TT11XN/B

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 92.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 69.

Trajanje delovanja: 7 ur 34 minut.

Zgradba in oprema: 8,5.

Velikost in teža: 9.

Mere: 20 × 27,9 × 2,35 cm, 1,29 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo, 1,2 GHz, 4 GB RAM, 160 GB, WLAN 802.11 a/b/g/Draft-N.

Zaslon: 11,1-palčni, 1368 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Business.

Cena: 2100 EUR.

Prodaja: CHS, www.chs.si, Alterna, www.alterna-i.si.

Za: Trajanje delovanja. Vmesnik HDMI. Optična enota.

Proti: Cena. Gumb za izmet pladnja optične enote.

V drobovju malčka tiktaka Intelov dvojedrni nizkonapetostni procesor, pri delu mu pomaga 4 GB pomnilnika. Rezultati na hitrostnih preizkusih so pričakovano razmeroma skromni, vendar je TT11XN/B namenjen za delo na terenu in ne za visoko zahtevno premetavanje podatkov. Integrirana Intelova grafika prikazuje sliko ločljivosti 1366 × 768 pik na 11,1-palčnem zaslonu. Za shranjevanje podatkov je vgrajen disk zmogljivosti 160 GB, optična enota pa lahko zapisuje podatke na nosilce DVD. Slednji zamerimo, da gumba za izmet pladnja ne moremo zatipati.

Glede na velikost je VAIO TT11XN/B sorazmerno dobro opremljen z vmesniki - na obeh bokih najdemo dva vmesnika USB 2.0, firewire, VGA, brezžično omrežno kartico in bluetooth. Pokrovček na levem boku skriva še ožičeni omrežni vmesnik in izhod HDMI. Ta je svojevrstno presenečenje za subnotesnik. Med gumboma sledilne ploščice najdemo bralnik prstnih odtisov, nad zaslonom pa spletno kamero.

Tudi TT11XN/B ima tipkovnico, ki se zgleduje po Applovih prenosnikih. Tipkanje je udobno, sledilna ploščica s tipkama solidno opravi svoje delo. Najboljši del tega mini-prenosnika pa je akumulator, ki omogoča kar 7 ur in pol delovanja. To je izjemen rezultat, ki Sonyjev VAIO uvršča v sam vrh lestvice želja cestnih bojevnikov.

Na disk je nameščeno okolje Windows Vista za rabo v podjetjih, poleg tega pa še kopica uporabnih programov, med drugim Adobova zbirka programov za delo z večpredstavnimi datotekami (Photoshop Elements in Premiere Elements). Zbirko programov zaokrožuje McAfeejev varnostni paket, katerega prava uporabnost je omejena na 60 dni.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji