Objavljeno: 28.6.2005 14:25 | Avtor: Damir Odlak | Monitor Junij 2005 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Sony VAIO VGN-B1XP

Sony je znan kot izdelovalec visoko kakovostne strojne opreme in tudi VAIO VGN-B1XP je kakovosten izdelek. Odlikuje ga zelo dober monitor, ki je pravilno osvetljen in kontrasten, slika pa je dobro vidna tudi pod relativno velikim kotom. Poleg monitorja je pri delu pomembna tudi tipkovnica in tudi pri tej se je opisani model izkazal. Odzivnost sledilne ploščice je zelo dobra, njena površina pa je nekoliko hrapava, kar se je izkazalo za ugodno.

Nad tipkovnico sta vgrajena zvočnika, ki sta lahko zelo glasna, tako da model omogoča tudi ogled filmov brez dodatnih zvočnikov, programska oprema pa ponuja še veliko filtrov in efektov, ki še izboljšajo kakovost in povečajo glasnost predvajanega zvoka.

Glede priključkov so pri Sonyju nekoliko skoparili, saj na ohišju poleg priključkov zvočne kartice, modema in vmesnika za priključitev zunanjega monitorja najdemo le dva vmesnika USB in vmesnik IEEE 1394.

Srce notranjosti predstavlja procesor Intel Pentium M, ki deluje s taktom 1,7 GHz. Prenosnik ima vgrajenega 512 MB pomnilnika, kar zadošča tako za resno delo kakor tudi morebitno igranje iger. V tej vlogi pa se vgrajena Intelova grafična kartica ne obnese najbolje.

Prenosnik ima vgrajen tudi bralnik pomnilniških kartic, vendar podpira le format Memory Stick, kar je pričakovati, ko pa je Sony sam snovalec tega formata. Uporabniki drugih vrst pomnilniških kartic bodo torej nekoliko razočarani in si bodo morali omisliti kakšno drugo rešitev.

Prenosnik se je izkazal predvsem kot pisarniški, zmožen tudi izdelave in ogleda večpredstavnih vsebin. Treba je še omeniti, da je v paketu s prenosnikom veliko programske opreme.

Vse vgrajene komponente so visoko zmogljive in kakovostne (z izjemo vgrajene grafične kartice, ki je zgolj osnovna), temu primerna pa je tudi cena prenosnika.

Sony VAIO VGN-B1XP

Poslovni indeks Winstone 2004: 17.1.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 20.

Trajanje delovanja: 3 h 01 min.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 8.

Mere: 32,4 × 25,5 × 2,9 cm, 2,3 kg.

Značilnosti: Intel Pentium M, 1,7 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk, DVD-RW, wifi 802.11g.

Zaslon: 14,1-palčni, 1400 × 1050 pik.

Cena: 469.990 tolarjev.

Prodaja: CHS, www.chs.si, (01) 560 65 00.

Za: Dober zaslon, dobra tipkovnica in sledilna ploščica, zmogljiv procesor in vgrajeni zvočniki.

Proti: Šumniki na tipkovnici le z nalepkami.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji