Samsung ML-1630 in SCX-4500

Objavljeno: 28.1.2008 15:46 | Avtor: Matjaž Horvat | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Januar 2008 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Nekateri izdelovalci strojne opreme so spoznali, da je zunanji videz naprave lahko pri številnih kupcih (četudi ne gre za predstavnice nežnejšega spola) odločilen dejavnik pri nakupu izdelka. Eden prvih, ki je že zdavnaj dojel to zakonitost, je bil Apple. Zato ne preseneča, da je s Samsungom sklenil dogovor, da bo do novega leta v svojih trgovinah ekskluzivno prodajal laserski tiskalnik ML-1630 in lasersko večnamensko napravo SCX-4500, ki se s skrbno dovršenim zunanjim videzom lepo podata k Macu. Doslej je namreč veljalo, da so tako rekoč vsi tiskalniki in sorodne naprave, še posebej laserske, grdi. Kot kaže, pa ekskluziva ne velja povsod, saj v Sloveniji oba modela prodajajo številne trgovine, Applove pa sploh ne (to je še en dokaz, da to nadvse uspešno podjetje pri nas kljub postopnim izboljšavam še vedno živi v narobe svetu).

V elegantno črnino odeta ML-1630 in SCX-4500 z gladko in svetlečo povrhnjico še najbolj spominjata na kak videorekorder, ki ga priključimo na TV. Tiskalnik je visok le 12 centimetrov, večnamenska naprava 16 in pol, poseben pečat pa jima dajejo za dotik občutljivi gumbi in zaslon na prednji strani, ki svetijo v modri barvi. Majhne mere terjajo svoj davek, zato je v obe napravi vgrajen predal z razmeroma skromno zmogljivostjo sto listov, podajalnika pa sploh ni, tako da lahko v Samsung naložimo najmanj papirja v celotnem razredu osnovnih črno-belih tiskalnikov oz. večnamenskih naprav. Nenavadno je, da nobene izmed naprav ni moč ugasniti z gumbom na prednji strani, ko je predal prazen, saj nas takrat z grafiko in piskanjem (ki lahko postane nadležno) opozarjata na pomanjkanje papirja.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki