Objavljeno: 24.2.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2015 | Teme: nenehni testi

Samsung Galaxy S5 Active

Samsungov telefon, ki ima v imenu Active, je namenjen bolj robustni rabi in naj bi v rokah dajal občutek naprave, ki se ne bo tako hitro uničila. Tokratni Galaxy S5 Active je odporen proti prahu in vodi, a to leto ni več taka novost, saj se lahko z enakimi lastnostmi pohvali že »navaden« S5. Model Active ima tako še bolj ojačane robove ohišja in fizični androidni gumb na pritisk. Drugače gre strojno za enak telefon, kot je S5, saj ga žene 2,5 GHz štirijedrni procesor, ki podatke meče v dva gigabajta pomnilnika. Vse skupaj krmili Android 4.2.2., oblečen v Samsungovo preobleko TouchWiz. Slednja je tokrat nekoliko prilagojena telefonu Active, saj ima naprava poleg fizičnih androidnih gumbov in gumbov za vklop in izklop ter uravnavanje glasnosti dodaten gumb. Pritisk nanj sproži nadzorno ploščo in ta nam pokaže kompas, barometer, temperaturo in bližnjico za baterijo ter štoparico.

Logika gumba je ta, da dejavnim posameznikom omogoča hiter priklic relevantnih podatkov. Gumb je nad gumboma za glasnost na levi stranici telefona in je dovolj velik, da ga je mogoče zlahka najti in pritisniti. Pravzaprav so vsi gumbi na telefonu tako veliki, da jih je mogoče pritisniti tudi v rokavicah in so edina resna prednost telefona. Omeniti velja še to, da je mogoče spremeniti poslanstvo aktivnemu gumbu tako, da ga lahko uporabimo kot bližnjico do poljubne aplikacije.

Samo ohišje S5 active ni nič posebnega in razen ojačanih robov ne daje pretiranega občutka robustnosti. Res je, da bi znal Active preživeti kak padec več od običajnih telefonov, a je enako neprebojnost mogoče doseči tudi, če navaden Galaxy S5 oblečemo v  trpežnejši ovitek.

Osrednja prednost tega telefona so torej fizični gumbi. To zna biti za vse, ki svoj telefon večinoma uporabljajo v rokavicah, odločilna prednost. Tudi gumb Active je dobrodošla novost, saj bi takšna strojna, prosto nastavljiva bližnjica prišla prav na vsakem telefonu. Za vse druge, ki s telefonom ne delamo v rokavicah in bi radi zmogljiv Samsungov telefon, pa je dosti boljša izbira običajen S5 in naložba v kakovosten ovitek.

Samsung Galaxy S5 Active

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

✓    Fizični gumbi, dodaten gumb.

✗    Sicer enak telefon kot S5.

4622109

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji