S Kitajskega z ljubeznijo

Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Matej Šmid | Kategorija: Preizkusi | Revija: December 2013 | Teme: pametni telefon, android

Pametni telefoni so dragi, o tem ni dvoma. Si je pred iPhonom kdo sploh lahko zamislil, da bi za telefon (telefon!) odštel 500, 600 ali celo 700 evrov!? In vendar je mogoče dovolj dobro priti skozi tudi s kar nekaj manj denarja. Ključ? »Brezimni« kitajski izdelovalci.

No, izdelovalci telefonov, celo brezimni, so v resnici skoraj vedno Kitajci, navsezadnje tudi tista jabolka, na katerih piše »Designed in California«, izdelujejo Kitajci. Toda v tem prispevku imamo v mislih tiste, ki izdelujejo vse, kar je tehničnega, za kar najmanj denarja, pri čemer marsikdaj trpi  kakovost. Marsikdaj pa tudi ne, kakor naletimo. Tušmobilov telefon Sirius W980, ki ga izdeluje kitajsko podjetje Konka, že sodi med tiste, ki za svoj denar ponujajo več kot dovolj. (Pri nas) stane pol manj kot vrhunski telefoni (npr. Samsung Galaxy S4), ponuja pa veliko, čeprav seveda ne toliko kot omenjeni S4.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki