Objavljeno: 28.3.2008 09:08 | Avtor: Marko Juvančič | Monitor Marec 2008

Pretty Run

Med programi, ki v okolju Windows nadomeščajo Start Run, o katerih smo sicer pisali v januarski številki, najdemo tudi izdelek slovenskega avtorja, ki po našem mnenju veliko večino konkurence pusti daleč za seboj.

Pretty Run, kot se imenuje izdelek, samodejno preišče vse datoteke in bližnjice, ki jih najde na namizju in na menuju Start. Za večino uporabnikov bo to verjetno zadostovalo, drugi pa lahko med nastavitvami dodajo poljubno številko map, v katerih naj Pretty Run išče datoteke. Iskanje datotek je sicer privzeto omejeno na bližnjice in zagonske datoteke, a tudi to lahko poljubno spremenimo in dodamo vrste datotek, ki nas zanimajo. Pretty Run vodi tudi zgodovino zadnjih odprtih datotek, tako da je lahko nadaljnje zaganjanje iste datoteke še hitrejše.

Še posebej je treba pohvaliti to, da Pretty Run podpira vtičnike (plug in), s katerimi je mogoče razširiti njegovo funkcionalnost. Ob namestitvi tako dobimo že vtičnik skupaj z izvirno kodo, ki zna datoteke MP3 iskati ne samo po imenu, temveč tudi po oznakah (tag) te datoteke. Prav tako je mogoče definirati magične besede oziroma Magic Words (glej članek v januarski številki).

Pretty Run pa ne omogoča le poganjanja datotek z računalnika, uporabiti ga je mogoče tudi za iskanje z različnimi spletnimi iskalniki.

Pretty Run

Izdeluje: Grega Loboda, delphistep.cis.si/freeware.htm.

Cena: Zastonj.

Za: Hitrost, veliko nastavitev, mogoč uvoz Magic Words iz programa SlickRun.

Proti: Ni mogoča navezava na Win + R.

Slovenski Pretty Run je eden najboljših tovrstnih programov.

Ob namestitvi tako dobimo že vtičnik skupaj z izvirno kodo, ki zna datoteke MP3 iskati ne samo po imenu, temveč tudi po oznakah (tag) te datoteke.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji