Objavljeno: 27.4.2021 | Avtor: David Vidmar | Monitor Maj 2021

Philipsove resnično brezimne slušalke

Ponudba resnično brezžičnih slušalk je ogromna in sega od najcenejših in cenenih znamk do nerazumljivo dragih izdelkov. Večina nas išče večno izmuzljivi kompromis med kakovostjo ter ceno in Philipsove slušalke z imenom TAT8505BK, ki bolj pritiče vgradni pečici kot slušalkam za množice, merijo ravno tja, v zlato sredino.

Preizkušali smo črno različico, ki ne bo pritegnila pogledov, ko jo boste imeli nas mizi ali v rokah. Dolgočasna embalaža v Philipsovem brezčasnem oblikovanju, že omenjeno pomanjkanje izgovorljivega imena in precej velika ter plastična škatla, kjer so slušalke spravljene in se polnijo, ne navdušijo, začuda pa so dobile oblikovalsko nagrade reddot. Da ne bo vse samo črno, všeč so nam bili tri diode LED, ki (približno) nakazujejo stanje baterije škatlice, in polnilni priključek USB-C.

Tudi sami slušalki sta precej veliki, kar pomeni, da so inženirji v njih lahko vgradili relativno velike zvočne enote 13 mm. Slušalke delujejo čvrsto in bodo preživele tudi kakšen padec na tla, verjetno pa bodo ostale nepoškodovane tudi, če boste v naslednjem trenutku na njih stopili.

Nevpadljivi Philipsovi vložki ob uporabi ponujajo močan in poln zvok. Seznam zmožnosti je dolg, na njem najdemo že omenjeno aktivno blaženje hrupa okolice, ki omogoča tudi zaznavanje okolice, vodotesnost po stopnji zaščite IPX4, povezavo s pomočnicama Google Assistant in Siri ter prilagojeno delovanje z eno slušalko v načinu Mono in podporo bluetooth 5, ki omogoča hitro prepoznavanje naprav, do pet seznanjenih naprav in prikaz stanja baterije na telefonu za vsako slušalko posebej. Povezava je delovala stabilno tudi na razdalji več kot 10 metrov, brez težav pa smo jih uporabljali tudi povezane s prenosnikom in z Okni.

Udobje pri uporabi slušalk je izjemno subjektivna ocena, a tokrat lahko zapišemo, da so zares udobne in se dobro prilegajo tudi tistim, ki imajo ozek ušesni kanal. Kar pripravite se, da vas bodo družinski člani gledali postrani, ker boste pozabili, da jih imate po poslušanja še vedno v ušesu.

Šibka točka slušalk, ki so se nam z vsako uro uporabe zdele boljše, je upravljanje na dotik. To je namreč tako občutljivo, da smo ga gotovo večkrat uporabili po nesreči kot želeno. Senzor bo vse prevečkrat bežen dotik, natikanje kape ali celo kapuce zamenjal za pritisk in prekinil predvajanje ali preklopil ANC. Upajmo, da je to napaka, ki jo lahko v prihodnosti Philips popravi z nadgradnjo programske opreme slušalke.

Nekajdnevni preizkus nas je prepričal, da so slušalke v vseh pogledih dobre, in če jih lahko kupite za dobro ceno, vam bodo gotovo dobro služile. V primeru težav pa boste kar v aplikaciji našli klasična Philips navodila v obliki dokumenta PDF.

Philips TAT8505BK

Resnično brezžične ušesne slušalke.

Izdeluje: Philips, www.philips.si

Prodaja: Trgovine z zabavno elektroniko in druge.

Cena: 199 EUR

Za: Dober zvok, solidno delovanje, dolg seznam zmožnosti.

Proti: Preobčutljive upravljalne tipke, (pre)velika škatla.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji