Panasonic Lumix DMC-FX100

Objavljeno: 18.12.2007 15:19 | Avtor: Miha Horvat | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: December 2007 | Teme: foto, nenehni testi

DMC-FX100 se kot prvi iz Panasonicovih vrst lahko pohvali s tipalom 12,2 milijona pik in objektivom 28-100 mm, s svojimi merami pa ravno še sodi v kategorijo žepnih digitalnih fotoaparatov.

Pod elegantnim črnim ohišjem (aparat je sicer na voljo še v srebrni in zlati barvi) se skriva Panasonicov napredni procesor LSI, ki ponuja visoko hitrost in omogoča zajem posnetkov z minimalnim popačenjem. Svoje delo opravlja dobro tudi posebej za DMC-FX100 razvit 28-milimetrski širokokotni objektiv Leica DC, ki omogoča 3,6-kratno optično povečavo, vendar je ni mogoče uporabljati med snemanjem videoposnetkov. Efektivna ločljivost 12,2 milijona pik se sliši primerljivo s profesionalnimi fotoaparati razreda DSLR, vendar le na papirju. Za fotografe, ki dejansko potrebujejo tako ločljivost, se vse te pike seveda ne morejo primerjati s tistimi pri fotoaparatih višjega ranga. Mimogrede, visoka ločljivost s seboj prinese tudi slabosti. Fotoaparat ima namreč 27 MB vgrajenega pomnilnika in to zadostuje za zgolj štiri fotografije. Nakup vsaj 1 GB velike pomnilniške kartice (za približno 160 slik najvišje kakovosti) bo torej nujen. A to je danes tako ali tako običajno tudi pri konkurenci.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki