Objavljeno: 31.8.2007 18:17 | Avtor: Matic Zupančič | Monitor Julij-avgust 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Packard Bell Easynote MZ36

Easynote MZ46 je Packard Bellov prenosnik, namenjen domačim uporabnikom. O tem priča tudi Home različica nameščene Windows Viste. Strojno ogrodje temelji na procesorju Intel Core Duo T2250E, ki teče pri 1,73 GHz, in procesorskem naboru ATI Radeon Xpress 200. 1 GB pomnilnika zadostuje za vse potrebe operacijskega sistema. Zmogljivost diska je z 80 GB za današnje razmere nekam skopo odmerjena.

Grafična kartica ATI Radeon Xpress 200M opravlja svojo nalogo dobro, vendar od nje, to potrjujejo tudi naše meritve, ne smemo pričakovati preveč, saj se je odrezala podpovprečno. Po drugih parametrih meritev pa se prenosnik v svojem razredu uvršča v povprečje.

Očitno tudi zaradi bolj energijsko požrešnega procesorja starejše generacije (pozor, ne gre za Core 2 Duo) je avtonomija računalnika omejena na dobro uro delovanja, nato pa bomo morali poiskati električno vtičnico. S tako kratkim trajanjem akumulatorja se postavi pod vprašaj celotna uporabnost prenosnika, če računamo, da se ta čas še zmanjša, ko imamo vključen brezžični vmesnik ali še kakšno energijsko zahtevnejšo napravo USB (npr. dodaten disk, ki si ga boste najbrž kmalu priskrbeli, če zbirate filme).

Računalnik je standardno opremljen s tremi vtičnicami USB 2.0, izhodom VGA, vtičnicami za slušalke in mikrofon, modemom in omrežnim priključkom, pogrešamo pa priključek firewire.

Zaslon LCD je odbojen, kar poživi barve in ojača kontraste, hkrati pa s tem dobimo kak nezaželen odboj luči ali okna. Zaslon je enakomerno osvetljen in daje razmeroma dobro uporabniško izkušnjo.

Samo ohišje sicer deluje oblikovno všečno, nismo pa se mogli otresti občutka krhkosti. Tipkovnica se pod prsti precej upogiba, še posebej v osrednjem delu, zato ne omogoča najbolj udobnega dela. Sledna ploščica lepo opravlja svoje delo, nekoliko moti le njena ne najbolj posrečena ovalna oblika, zaradi katere potrebujemo nekaj nepotrebnih minut privajanja.

Packard Bell Easynote MZ36

Poslovni indeks Winstone 2004: 22,8.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 27,2.

Trajanje delovanja: 1 ura 2 minuti.

Zgradba in oprema: 6.

Velikost in teža: 6.

Mere: 35,7 × 26,6 × 3,65 cm, teža 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Core Duo T2250E, 1,7 GHz, 1024 MB RAM, 80 GB disk, DVD-RW, vmesnik WLAN 802.11 a/b/g, bluetooth.

Zaslon: 15,4-palčni, 1280 × 800 pik.

Cena: 906,82 EUR.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Oblika.

Proti: Čas trajanja akumulatorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji