Olympus FE-4050

Objavljeno: 19.10.2010 13:01 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Oktober 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Olympus je pri nas močno navzoč predvsem v nižjem cenovnem segmentu žepnih aparatov. To niti ne preseneča, saj ponuja solidne aparate po dobri ceni, hkrati pa so ti aparati resnično majhni in lahki. Tudi z novim FE-4050 ni nič drugače. Serija 'FE' predstavlja aparate, ki naj bi bili lahki za uporabo. Povedano drugače, tu bomo zaman iskali kake ročne nastavitve ali napredne funkcije, pa tudi ohišja bodo bolj plastična kot pri kakovostnejših aparatih serije Mju. So pa zato cene res silno konkurenčne.

Prvo, kar opazimo pri FE-4050, je njegovo resnično majhno in tanko ohišje. Aparat gre v res še tako majhen žep - tudi na srajci. Ohišje je plastično in izredno lahko, kljub temu pa je kakovost izdelave zgledna. Žal pa tega ne moremo zapisati za tipke na zadnji strani. Te so predvsem zelo majhne in nič kaj kakovostne. Škoda, saj je zadaj dovolj prostora za malenkost večje tipke - diagonala zaslona meri povprečnih 6,9 cm. Tudi gladka plastika ni najboljša izbira, saj imamo občutek, da bo hitro zgubila svoj sijaj, hkrati pa prsti radi spodrsnejo s tipk.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki