OKI B4600

Objavljeno: 5.12.2007 10:42 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: November 2007 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Oki trži svoj srednje zmogljiv črno-beli tiskalnik kot dobro rešitev za manjše delovne skupine oziroma domače pisarne. Tiskalnik je na videz bolj stare šole, sploh zaradi zelo majhnega zaslona LCD in preprostih tipk na vrhnji strani tiskalnika, delno pa tudi zaradi svoje škatlaste oblike (ki se pri OKIjih te serije vleče že vsaj nekaj let).

A ko z njim začnemo tiskati, se pokaže njegova delovna vnema. Gre namreč za enega najhitrejših v skupini osnovnih črno-belih laserskih tiskalnikov. Že nazivna hitrost 26 strani na minuto obljublja kar veliko, in čeprav smo izmerili rahlo manj, 25,1 strani na minuto, je to vsekakor dober dosežek. Tudi oživi zelo hitro. Prva stran se natisne v 5 sekundah, glede tega OKIjeve obljube povsem držijo. Za 15 strani dolgo besedilo si vzame 37 sekund, za 9 strani dolgo poslovno poročilo (z barvnimi grafikoni) pa le 23 sekund. Tudi pri grafiki se dobro znajde, čeprav ga bo redko kdo uporabljal v taki obliki. Datoteka v Photoshopovem formatu PSD in tipični ločljivosti 600 dpi se natisne v 9 sekundah. Višja ločljivost 1200 dpi ta čas podvoji (oziroma zveča na 20 sekund), skoraj toliko časa pa potrebuje tudi pri 600 dpi, če uporabimo postscriptni gonilnik (19 sekund). Vektorsko sliko v formatu CRD natisne v 13 sekundah; tu se časi pri večji ločljivosti oziroma uporabi postscriptnega gonilnika manj razlikujejo kot pri bitnih slikah. Najbolj pristojna številka, kar zadeva hitrost, pa je 50 strani dolgo besedilo, ki ga dokonča v dveh minutah in prav toliko sekundah. Kot komentar k zapisanim časom povejmo, da so vsi, razen vektorske slike, najhitrejši v okviru cenejših črno-belih laserskih tiskalnikov.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki